Ultima oră

Cine va beneficia de voucherele pentru mâncare

Avem documentul prin care Guvernul decide să acorde voucherele pentru mâncare persoanelor cu venituri mici. Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă bugetul acestui program este de peste 3,1 miliarde de lei, iar de banii de la Guvern vor beneficia peste 2,8 milioane de români.

 

Se ştiu foarte puţine lucruri concrete despre voucherele care ar trebui să ajungă la populaţie în mai puţin de trei săptămâni. Sunt în continuare multe întrebări cu privire la cum şi unde vor putea fi folosite aceste vouchere.

Antena 3 a reuşit însă să obţină draftul OUG cu măsurile pregătite de guvern. Potrivit acestuia, voucherele vor putea fi utilizate într-o reţea de locaţii autorizate de Ministerul de Finanţe – dar nu ştim mai exact dacă vor fi pieţe, supermarketuri sau mici magazine. Ştim însă că nu se va da rest pentru ele.

Bugetul total al schemei este de peste 3,1 miliarde lei, din care mai puţin de jumătate din bani, adică 1,5 miliarde lei vor veni pe fonduri europene.

Ştim că vor benefica de aceste tichete undeva la 2,8 milioane de persoane din ţara noastră.

Tichete cu valoare de 250 lei care vor fi acordate la fiecare două luni, până la sfârşitul acestui an.

Vor beneficia de ele, printre alţii, pensionatrii care au venituri mai mici sau egale cu 1.500 lei, neluându-se în considerare alte ajutoare, potrivit acestui draft. Din nou un semn de întrebare – nu ştim dacă cei care au venituri din exploatarea pământului, din arendă de ex., şi depăşesc această sumă de 1.500 lei vor beneficia sau nu de aceste vouchere.

De asemenea, persoanele cu disabilităţi care au venituri lunare mai mici de 1.500 lei vor beneficia şi ele de aceste vouchere, precum şi familiile monoparentale.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button