Dezvăluiri

Clădirea Pieței Centrale, abandonată în JEG!

Hala Pieței Centrale e pustie! De când au fost instituite măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus comercianții și au închis tarabele. Două spații comerciale mai sunt funcționale: o farmacie și o pescărie. Peisajul dezolant amintește de talciocurile anilor ’90, cu tarabe metalice vopsite în toate culorile pământului, acoperite cu tot felul de pleduri și cu jegul aferent. Oricum, multe nu s-au schimbat în clădirea Pieței Centrale, în ultimii 30 de ani: mozaicul crăpat, canalizări care put, pereți scorojiți, luminatorul prin care se scurge apa la fiecare ploaie, completează tabloul mizer care ilustrează perfect dezinteresul autorităților locale și al societății Edilitara Public SA, cea care administrează piața.

Edilitara Public SA este societatea Consiliului Local Tg-Jiu care are în administrare piețele din municipiu, numai că activitatea acesteia pe aceste zone lipsește cu desăvârșire.

De două luni, de când a fost instituită starea de urgență pe teritoriul României din cauza pandemiei de COVID-19, clădirea Pieței Centrale este pustie. Nici șefii pieței n-au călcat pe acolo, altfel le sărea în ochi mizeria și mirosul din interiorul acesteia. ”Poate era momentul unei reabilitări”, spun târgujienii care intră la farmacia și pescăria din clădirea pieței, singurele spații deschise în această perioadă.

Bugetul Edilitara e la secret, nefiind afișat nici pe site-ul firmei, guvernată pe principii corporatiste, care ar trebui să includă și transparență, și nici pe cel al Primăriei Municipiului Tg-Jiu, altfel că nu există date care să arate că administrația locală sau conducerea societății au în plan, în acest an, reabilitarea clădirii ori minime investiții care s-o transforme într-un spațiu comercial decent.

În luna februarie a.c., AGA a Edilitara Public SA, adică Consiliul Local Tg-Jiu, a avut grijă să aprobe mărirea numărului membrilor în Consiliul de Administrație de la 5 la 7, adică încă două indemnizații în plus, pentru clientela politică.

Ca să aveți o idee de unde vine mirosul și mizeria în Piața Centrală e suficient să amintim că, potrivit unei hotărâri a AGA, anul trecut, administratorii societății și-au realizat indicatorii de performanță în proporție de 138%, iar conducerea executivă, 118%.

   

Articole asemănătoare:

3 Comentarii

  1. Degeaba il ai pe Schumacher pilot, daca copilotul este un surdo-mut, iar in turnul de control pui un orb.

    1. Acum 30 de ani cladirea pietei mari era admirata de toata lumea care trecea prin Tg jiu. Dar cu contributia serv urbanism din primarie s-au adaugat pe langa ea cladiri care nu au nici o legatura cu un comert civilizat. Dar intereseaza pe cineva esteticul in Tg Jiu? Poate pe dna arhitect sef (sic !).

  2. Dar ce mai este bine prin orasul nostru?Multa mizerie si degradare peste tot si nu cred ca sa mai fie vreo resedinta de judet din tara care sa arate mai jalnic decat Targu Jiu.iar ca sa va convingeti mergeti peste tot in oras si o sa vedeti la tot pasul o neglijenta si o incompetenta de neinchipuit.Primarul si acolitii lui din primarie?Niste catastrofe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *