Ultima oră

CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic din 2 septembrie 2021: Albania şi Tunisia intră în zona roşie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, o nouă listă a țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, criteriile pe baza cărora se stabilesc acestea, precum și a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost adoptată în cadrul hotărârii nr. 66 din 02 septembrie 2021 a CNSU şi prevede următorul articol:

Art.1 – (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

Astfel, în zona roșie au intrat: Serbia, Estonia, Albania, Tunisia, Mauritius, Jamaica, Liban, Palestina, Belize, Antigua și Barbuda, Suriname și Brunei Darussalam;
– În zona galbenă au intrat:
• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Spania, Liechtenstein și Maroc;
• din zona verde, în urma creșterii incidenței: Norvegia, Austria, Bosnia Herțegovina, Luxemburg, Vietnam și Emiratele Arabe Unite;
– În zona verde au intrat: Finlanda, Malta, Andorra, Groenlanda și Bonaire, Saint Eustatius și Saba.

Lista în vigoare începând cu data de 5.09.2021, ora 00:00 si poate fi citită AICI

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button