Dezvăluiri

Cochină și-a tras după ea și aghiotanții! Adjuncții Ruseț și Cornescu,

Schimbări așteptate, ieri, la vârful Inspectoratului Școlar Județean Gorj, unde managementul defectuos al inspectorului general Maria Cochină a ajuns până la urechile ministrului Educației. Abuzurile pe banda, dezinteresul și trufia inspectorului general și a adjunctului sau Nicolae Rușeț au determinat de altfel conducerea PNL Gorj sa reacționeze, iar luni, Cochină, Rușeț și Cornescu au căzut de pe scaune. Liberalii au numit inspector școlar general pe Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt ai instituției, profesor de limba engleza, inspector pe limbi moderne, totodată consilier județean PNL. Noul general va face echipă cu Marius Staicu, inspectorului pe management instituțional, recent demisionat din CA-ul IȘJ în semn de protest pentru felul în care a fost tratat acest organism de către Cochină, și Marius Stroe de la USR, profesor de matematică, vehiculat pentru postul de prefect.

Profesorul Nicolae Rușeț a fost trimis înapoi la catedra la Liceul Tehnologic Motru, acesta fiind acuzat de mari nereguli pentru protejarea soției sale, fost director al acestei unități de învățământ. Tot înapoi la catedra a fost trimis și adjunctul Ion Cornescu de la liceul din Turceni.

Schimbarea este de bun augur și a fost salutată deja de către primarii liberali, mulți plângând-se de lipsa de colaborare Mariei Cochină, de lipsa de interes și de comportamentul acesteia în raport cu desființarea unor clase de liceu și a altor probleme apărute în învățământ.

Cochină a fost unul dintre cei mai slabi inspectori generali ai IȘJ Gorj din ultimii ani care va reveni la catedra de istorie a CNTV. Este de notorietate faptul că actualul inspector general nu mai comunica cu Cochină, în urma unor divergențe de opinii.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *