Ultima oră

Cod roșu de precipitații, ploi devastatoare. Sute de oameni au avut nevoie de ajutor, drumuri închise din cauza aluviunilor

Pericol mare de inundații pe râul Motru. Hidrologii au emis trei avertizări now-casting cod roșu după ce cotele de inundații au fost depășite. Totodată, ploi puternice au lovit mai multe localități din județul Mehedinți, dar și trei orașe din Hunedoara. Și în acest caz, meteorologii au emis cod roșu de precipitații.

Printre cele mai afectate localități este comuna mehedințeană Izvorul Bârzii, unde mai multe drumuri au fost inundate, iar traficul rutier a fost deviat ore bune. În zona s-au produs și alunecări de teren, iar o stâncă s-a făcut bucăți în mijlocul unei șosele. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Peste 60 de gospodării au rămas însă fără curent electric, după ce vântul puternic a rupt cablurile de alimentare.

Și călugării de la Mănăstirea Topolniței au rămas în beznă și au avut nevoie de ajutor.

Peste 80 l/mp au căzut în municipiul Drobeta Turnu Severin, în orașul Baia de Aramă, dar și în comuna Prunișor. Hidrologii au emis cod roșu de inundații. Apa a intrat în zeci de gospodării iar oamenii au avut nevoie de ajutorul pompierilor.

În Schitul de Jos, județul Mehedinți, ploaia și vântul puternic au distrus cablurile de electricitate. 60 de familii au rămas în întuneric.

La câteva ore după ce ploile puternice au lovit versanții, stâncile au început să se prăvălească pe drum. Una a căzut în mijlocul drumului principal din sat.

Ploaia a afectat și circulația rutieră de pe DN 67, după ce un pasaj din comuna Izvorul Bârzii a fost inundat.

Și orașele Vulcan, Lupeni, Uricani, au avut de suferit în urma ploilor puternice.Toate s-au aflat sub cod roșu de precipitații.

Vremea rea a făcut ravagii și la munte. În Carpații Meridionali, la peste 1.800 de metri, vântul a bătut cu peste 140 km/oră, iar vizibilitatea a fost zero.

În ciuda temperaturilor crescute, hidrologii au emis mai  multe avertizări de inundații în această dimineață pentru județele Vâlcea, Gorj și Mehedinți. De asemenea, la această oră, este în vigoare și un cod portocaliu de precipitații pentru județul Caraș Severin.

Trafic blocat pe Valea Oltului

Mai multe mașini sunt blocate pe Valea Oltului de ore bune după ce, de pe versanți, au căzut aluviuni în urma ploilor din această noapte.

”Mai multe drumuri naționale au circulația restricționată din cauza aluviunilor depuse pe partea carosabilă ca urmare a precipitațiilor abundente din ultimele ore. Vorbim de DN 67 Drobeta Turnu Severin Motru, în localitatea Halânca din județul Mehedinți. Și dacă vorbim de Valea Oltului, DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, la kilometrul 206 și la kilometrol 209, tot din cauza aluviunilor, circulația se desfășoară pe un fir alternativ la kilometrul 209, între localitățile Brezoi și Proieni din județul Vâlcea și la km 206 este oprită în ambele sensuri.

În toate aceste zone se acționează cu utilaje pentru degajarea căilor de rulare și reluarea, în cel mai scurt timp, a circulației”, a declarat Ramona Tudor, Centrul Infotrafic al Poliției Române, pentru Antena 3.

sursa: antena3.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *