Ultima oră

Codul galben a fost prelungit. Noi avertizări meteo: Cod portocaliu de vânt puternic în 5 județe: rafale de 130 km/h

Meteorologii au emis joi dimineață un cod portocaliu de vânt puternic și au prelungit până vineri dimineață avertizarea cod galben existentă, ce e era emisă pentru 27 de județe până în această seară.

Prima avertizare cod galben de vânt este valabilă până joi seara, la ora 21:00, când vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de
55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…80 km/h. La munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…110 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

Metorologii precizează că intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

De asemenea, ANM a emis alte două avertizări, de tip portocaliu și galben.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 12:00 – 21:00 și vizează zone locale din Carpații Orientali, în general la peste 1500 m, unde vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 120…130 km/h viscolind zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității

Codul portocaliu valabil în data de 4 februarie.

O altă avertizare cod galben de vânt este valabilă începând de joi seară, de la ora 21:00, până vineri diminață la ora 6:00.

Codul galben de vânt valabil până vineri dimineață.

Totodată, ANM precizează că în noaptea de joi spre vineri (4/5 februarie) vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, dar cu viteze mai mari în Carpații de Curbură și în Carpații Meridionali, unde rafalele vor atinge 70…80 km/h, iar pe creste 90…110 km/h.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button