Dezvăluiri

Colecția de penali a PSD! Candidatul Troacă este inculpat în două dosare, pentru fraudare de fonduri europene și evaziune fiscală!

PSD Gorj mizează la alegerile locale din această toamnă pe câțiva foști primari care și-au pierdut mandatele din cauza unor decizii de incompatibilitate sau chiar în urma unor condamnări penale. Printre aceștia, Mihăiță Gabriel Troacă, este, de departe, unul dintre cele mai controversate personaje ajunse să candideze din partea social-democraților. Troacă a mai fost primar la Padeș, însă mandatul său a încetat înainte de termen din cauza unei condamnări, iar la scurt timp a fost arestat, timp de cinci luni, într-un dosar a cărei judecată a început în 2014 și încă nu s-a finalizat, în care acesta este acuzat de evaziune fiscală. Candidatul PSD mai este judecat într-un alt dosar, instrumentat de DNA, în care este inculpat pentru fraudarea de fonduri nerambursabile. Troacă vrea să scoată Padeșul din anonimat, după cum anunță în mesajul său electoral, însă o nouă condamnare îl poate lăsa, din nou, fără fotoliul de primar.

Condamnat pentru infracțiuni la regimul circulației

În 2012, Mihăiță Troacă a fost ales primar al comunei Padeș, din partea PDL.
Trei ani mai târziu, mandatul de primar al acestuia a încetat înainte de termen, din cauza unei condamnări de un an de închisoare cu suspendare aplicată de judecători pentru că a condus fără permis şi a depăşit viteza legală.
Cu exact un an înainte, în septembrie 2014, în vreme ce încă mai era primar, Troacă a fost arestat, timp de cinci luni, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, prejudiciul fiind stabilit, la acel moment, la peste 2,8 milioane de lei.

Judecat pentru evaziune fiscală…

În același an, primarul a fost trimis în judecată în acest dosar, iar în februarie 2017, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 9 ani.
Judecătorii au constatat că Troacă achitase 100.000 lei din prejudiciul produs și l-au obligat la plata către partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova – AJFPGorj a sumei de 2.747.703 lei.
Anul următor, mai exact în aprilie 2018, Curtea de Apel Craiova a desființat, în totalitate, sentinţa penală şi a trimis dosarul spre rejudecare la Tribunalul Gorj, iar următorul termen a fost fixat luna viitoare, pe 9 septembrie, cercetarea judecătorească fiind aproape de final.

…și fraudarea de fonduri europene

Acesta nu este singurul dosar penal în care este judecat Mihăiță Troacă, cel pe care social-democrații mizează în cursa electorală pentru câștigarea funcției de primar în comuna Padeș.
În iulie 2017, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Troacă, alături de mai multe persoane, pentru unele fapte penale comise în perioada cât a fost primar al comunei Padeş. Acuzațiile sunt de fraudare de fonduri nerambursabile, iar procurorii anticorupție au comunicat, la acea data că, alături de fostul edil au fost deferiţi justiţiei Ion Băloi, la data faptelor viceprimar/referent agricol în aceeaşi comună, Niţă Argintaru, la data faptelor secretar, Haralambrie Stoicănel, la data faptelor referent agricol, toţi pentru fals intelectual şi complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, ambele în formă continuată.
Dosarul aproape de pronunțarea unei prime soluții și are termen la Tribunalul Gorj pe 16 septembrie, cu 11 zile înaintea alegerilor.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button