Dezvăluiri

Contracte de sute de mii de lei! Nicu Fîciu, băiatul de aur al primarului Ciocea

Cornel Liviu Pătrulescu, candidatul PNL la Primăria Bustuchin, a dezvăluit, recent, după ce a dat primăria în judecată pe lipsa de transparență a instituției publice, câștigând procesul pe fond, că primarul Ion Ciocea a alimentat la greu, cu bani publici, firmele cântărețului de muzică populară Nicu Fîciu, protejatul său. De altfel, tot pe o combinație între Ciocea și Fîciu cel din urmă a reușit să închirieze Căminul Cultural Pojaru unde acesta se obligase să pornescă o croitorie.

Dragostea dintre Ciocea și cântărețul de muzică populară Nicu Fîciu, afacerist pe bani publici, se măsoară în sute de mii de lei, a scris Pătrulescu pe pagina sa de Facebook, reamintind că a obligat Primăria Bustuchin în instanță să îi pună la dispoziție aceste informații pulice, lucru care încă nu s-a întâmplat. Cu toate acestea, Pătrulescu a reușit să ia din SEAP contractele dintre Fîciu și instituția condusă de primarul Ciocea și le-a făcut publice.

,,Dar, așa cum am promis, că voi verifica contractele dintre societățile lui Nicu Fîciu și Primăria Bustuchin, mai bine spus dintre Ciocea Ion, încă primarul comunei Bustuchin, și cele două societăți controlate de Nicu Fîciu: TOP NICSELECT SRL și ART GENIUS BAND(societate ce a primit și 45.000 euro de la GAL-ul condus de Ciocea Ion), m-am ținut de cuvânt. Am verificat cumpărările directe, achiziții inițiate din catalogul electronic, începând cu luna aprilie a anului 2018, deoarece datele înainte de această dată au fost șterse din acest sistem.

Societatea TOP NICSELECT a avut încheiate cu Primăria Bustuchin contracte prin încredințare directă „pentru formare în muzica populară: canto popular, vioară și orgă”, 3 discipline nu 10 cum mințea Ciocea Ion la o emisiune plătită la care a fost prezent și Nicu Fîciu, care, a întărit minciunile lui Ciocea Ion, și, împreună, au povestit cum se truchează licitații. Contractele acestor două societăți cu Primăria Bustuchin sunt: Contract de 27.000 lei încheiat la data de 02.05.2018, Contract de 15.000 lei încheiat la data de 16.12.2018, Contract de 27.000 lei încheiat la data de 12.02.2019, Contract de 27.000 lei încheiat la data de 10.03.2020, Societatea ART GENIUS BAND a obținut prin încredințare directă 32.000 lei pentru prestări servicii artistice la 23.07.2019. Deci Nicu Fîciu a avut numai pe societatea TOP NICSELECT 96.000(960 milioane lei vechi) contracte la care se adaugă încă 32.000 lei pe societatea(care susține Nicu Fîciu că e a cumnatului său) ART GENIUS BAND .La aceste contracte se adaugă un contract atribuit în data de 30.01.2019 la PFA POPESCU M. STEFAN, în valoarefoto de 10.800, pentru cursuri inițiere în nai și fluier, și încă 15.000 lei(vezi foto) la un contract atribuit la 28.12.2019 formației de muzică KRISTAL din Târgu Jiu pentru spectacol de revelion”, a scris Pătrulescu dovedind cu documente spusele sale.

,, Cel mai dureros fapt este că atunci când începuse pandemia iar copiii au fost trimiși acasă pe 11.03.2020, Ciocea Ion îi mai dădea societății TOP NICSELECT un contract de 27.000 lei (care sper să fi fost anulat deoarece nu a avut cum să presteze aceste servicii) iar în comuna Bustuchin erau persoane care au răbdat de foame în casă și a fost chiar și o tentativă de suicid”, a mai comunicat consilierul local.

Firmele lui Nicu Fîciu sunt abonate și la lucrări cu bani publici, primării ca cele din Vladimir, Albeni prestând lucrări de construcții cu societatea cântărețului de muzică populară, de la ultima primărie, afaceristul fiind nevoit să smulgă banii, prin instanța de judecată.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button