Dezvăluiri

Fiul judecătoarei Dafinescu A SCĂPAT de acuzația de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, deși a accidentat MORTAL o femeie, fiind BĂUT! Iată cum a sfidat beizadeaua organele judiciare, ani la rând!

Mihai Dafinescu, fiul președintei Judecătoriei din Novaci, a fost trimis în judecată, în urmă cu zece zile, în stare de arest preventiv, de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind inculpat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Paradoxal, deși a accidentat mortal o femeie de 52 de ani, din Novaci, și procurorii au probat că acesta consumase băuturi alcoolice în barurile din oraș, lucru recunoscut și de Dafinescu, iar atunci când s-a predat la poliție, avea o alcoolemie de 0,5 la mie, acesta nu va fi judecat și pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului pentru că recalcularea alcoolemiei, la 11 ore și 30 de minute după producerea accidentului, nu a putut fi riguros calculată. Trebuie spus că, în ultimii cinci ani, polițiștii l-au sancționat contravențional pe Mihai Dafinescu de 33 de ori, pentru încălcarea regulilor de circulație pe drumurile publice, și a avut de mai multe ori permisul suspendat, însă, de fiecare dată și l-a recăpătat, în urma contestării, în justiție, a proceselor verbale întocmite de polițiști. Mai mult, în urmă cu șapte ani i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, însă, în final, cauza a fost clasată de procurorii de la Tg-Cărbunești.

Probele îl contrazic pe Dafinescu

Pe 19 august, anul trecut, în jurul orei 22:10, în timp ce conducea, sub influența alcoolului, un autoturism BMW pe strada Dumbrava din orașul Novaci, Mihai Dafinescu, în vârstă de 26 de ani, a accidentat mortal o femeie care se deplasa în afara părții carosabile, pe partea stângă, în sens contrar față de direcția de mers a autoturismului, și a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.
Femeia era însoțită de fiul ei, în vârstă de 16 ani, iar după puțin timp, a decedat la spital.
Dafinescu, însoțit fiind, pe scaunul din dreapta, de un amic, nu a oprit nicio clipă să vadă ce s-a întâmplat, ci a mers direct acasă.
Polițiștii au identificat imediat BMW-ul, care fusese implicat în accident, în curtea familiei Dafinescu, autoturismul având avarii pe partea dreaptă, în zona farului, capotei, oglinzii retrovizoare și parbrizului.
Toată noaptea au stat polițiștii în fața casei acestuia și au încercat s-o contacteze, telefonic, pe mama sa, Elena Dafinescu, judecător, președinte al Judecătoriei Novaci, însă aceasta nu a răspuns, iar ulterior pe fratele său, care le-a comunicat că este plecat de acasă și nu știe nimic despre Mihai.
Mai mult, Dafinescu nu a răspuns chemărilor polițiștilor care l-au strigat de la poartă, iar, ulterior, a declarat că nu a realizat că ar fi lovit pe cineva cu mașina, s-a culcat imediat ce a ajuns acasă și abia dimineața a văzut mașinile Poliției în fața casei sale.
Afirmațiile sale sunt contrazise de probatoriul procurorilor care au demonstrat că Dafinescu a sunat de mai multe ori, până după miezul nopții, două asistente de la spitalul din Novaci și s-a interesat de starea victimei.

A scăpat de o acuzație

În dimineața următoare, atunci când s-a prezentat la poliție, Dafinescu avea o alcoolemie de 0,5 la mie alcool pur în sânge. Din cercetări a reieșit faptul că în cursul zilei anterioare, de pe la ora 16,00, Mihai Dafinescu a consumat băuturi alcoolice, inițial într-un bar din comuna Crasna, iar mai apoi, de la 17,45 și până în jurul orelor 21,00, în localul ”La Academie” din Novaci, lucru recunoscut atât de acesta, cât și de partenerii săi de pahar, martori în dosar.
Din raportul medico-legal reiese că, la momentul producerii accidentului, Mihai Dafinescu se afla sub influența băuturilor alcoolice, numai că, estimarea retroactivă a alcoolemiei, conform unei hotărâri a Consiliului Superior de Medicină Legală, se poate face numai pentru un interval de 6-10 ore de la momentul atingerii valorii maxime a alcoolemiei.
”Deoarece recoltarea probei de sânge a avut loc la 11 ore și 30 de minute de la atingerea alcoolemiei maxime, recalcularea alcoolemiei pe baza valorilor stabilite la analiză nu poate fi riguros științifică”.
În acest context, procurorii au clasat cauza cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

A persiflat polițiștii, însă judecătorii și procurorii l-au iertat

De-a lungul timpului, știind că are protecție, fiul judecătoarei Dafinescu a sfidat, în repetate rânduri, polițiștii și își permitea să se urce la volan, fiind băut.
În septembrie 2013, a fost surprins la volan având o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul respirat și s-a ales cu dosar penal. Pentru că nu s-a putut face dovada că în sânge ar fi avut o alcoolemie care-l plasa în penal, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbunești au dispus clasarea cauzei.
Trebuie spus că ulterior, în perioada decembrie 2015 și până la comiterea accidentului mortal, Mihai Dafinescu a fost sancțional contravențional de 33 de ori, însă unele procese verbale au fost anulate de către instanțele de judecată.
Așa s-a întâmplat și în decembrie 2019, când i-a fost reținut permisul pentru că nu a oprit la semnalul polițiștilor rutieri. La finele aceleiași luni, pe 24 decembrie, adică în Ajunul Crăciunului , și-a reprimit permisul de conducere, după ce a contestat procesul-verbal de constatare a contravenției.
Chiar a doua zi, a comis-o din nou: aceeași faptă, adică nu a oprit la semnalul polițiștilor și a rămas, iarăși, fără permis. Cu toate astea l-a reprimit, după ce a formulat o nouă contestație în justiție.
Dosarul în care Dafinescu este judecat pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului a fost trimis la Judecătoria Craiova.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *