Dezvăluiri

Amenință cu oprirea activității. Lider: Sunt niște salarii foarte mici

Angajații Minprest Rovinari, societate prestatoare de servicii al cărui acționar majoritar este Complexul Energetic Oltenia, vor salarii mai mari, începând cu 1 ianuarie 2024.

Angajații Minprest Rovinari se plâng de salariile și veniturile mici pe care le au în comparație cu minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia, deși prestează aceleași activități. Potrivit liderului sindical, Cosmin Bivolaru, salariile sunt cuprinse între minimum pe economie și cel mult 2500 de lei, net. În aceste condiții, liderii sindicali din cadrul Minprest au solicitat conducerii CE Oltenia majorarea, de la 1 ianuarie 2024, cu cel puțin 1000 de lei a salariilor, creșterea valorii tichetului de masă de la 15 la 35 de lei și majorarea celor două prime anuale. “Ar trebui majorate salariile din 2024, pentru că, la Minprest, sunt niște salarii foarte mici, în momentul de față, în condițiile în care salariații lucrează în aceleași condiții ca cei ai Complexului Energetic Oltenia. Media salarială este cuprinsă între minimum pe economie și 2400-2500 de lei net. Este foarte puțin. (…) Am făcut adrese la toate partidele aflate la guvernare să intervină pentru a rezolva inclusiv problema bonurilor de masă. Valoarea unui tichet de masă este de 15 lei pe zi la Minprest și am solicitat să fie majorat la 35 de lei pe zi. Nu poți trăi cu 15 de lei pe zi, având în vedere că prețurile s-au majorat în ultimii ani de zile. Avem și adrese pe care le vom trimite la cabinetele parlamentare ale liderilor PSD și PNL Gorj. Din păcate, sunt foarte mici salariile și drepturile. Noi nu prea avem drepturi. Avem două prime şi alea sunt mici. Le vrem mai mari, nu 300 de lei, că reprezintă aproape nimic. Ne dorim la salarizare minimum 1000 de lei în plus”, afirmă Cosmin Bivolaru.

Amenință cu proteste, dacă șefii CEO vor refuza majorarea lefurilor.

Liderii sindicali amenință că vor organiza proteste și pot ajunge până la oprirea lucrului, dacă administrația Complexului Energetic Oltenia nu va majora veniturile angajaților Minprest Rovinari. “ Noi, să știți că am luat și o hotărâre în biroul executiv al sindicatului. În luna octombrie, vom informa toți salariații despre ce vrem să facem, anul viitor, dacă nu se ajunge, până la urmă, la o înțelegere. Nu ar trebui să fie probleme să nu ajungem o înțelegere în condițiile în care Complexul Energetic Oltenia are nevoie de salariați. O bună parte din ei asigurăm și noi, în momentul de față, și văd că salarizarea este foarte mică. Acum, nu o să facem mare tam-tam, pentru că așteptăm un răspuns. Minprest a trimis deja adrese la Complexul Energetic Oltenia cu solicitările pe care le avem pentru anul viitor. Așteptăm un răspuns de la dânșii și, în funcție de asta, o să facem sau nu ceva. Dacă răspunsul va fi negativ vom organiza proteste, în primă fază. Vom merge până la oprirea lucrului. Nu putem sta cu 2 lei pe zi”, a declarat Cosmin Bivolaru.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *