Actualitate

Comisia Europeană, anunțată că termenele din Planul de Restructurare vor fi decalate

Comisia Europeană a fost notificată cu privire la faptul că termenele asumate în Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia vor fi decalate.

„Am avut un prim contact și le-am prezentat care sunt problemele și propunerile pe care le-am înaintat să fie decalate. Au fost receptivi și au cerut explicații. Ministerul este cel care a notificat Comisia Europeană cu Planul de restructurarea al CEO. Se poartă în permanență discuții cu reprezentanții comisiei și motivațiile care stau la baza decalării termenelor de închidere“, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului CE.

Două centrale pe gaz

Planul de restructurare prevede opt proiecte depuse pentru producerea de energie din surse regenerabile (parcuri fotovoltaice), cu o capacitate instalată de 735 MW și în valoare de aproape 671 de milioane de euro, dezvoltarea celor două unități de producție pe gaz cu o capacitate instalată de 1325 MW la Turceni și Ișalnița. Valoarea totală a celor două proiecte este de peste 841 de milioane de euro, din care 50% va veni de la Fondul de Modernizare.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/