Eveniment

Condamnat la aproape trei ani de închisoare, pentru că a condus beat și fără permis

Un bărbat a fost condamnat de Judecătoria Motru la o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare cu executare pentru că a condus autoturismul, deși avea acest drept suspendat, și s-a urcat la volant sub influența alcoolui. Totul a pornit de la un conflict cu soția sa.

Ilie Stroiță a avut suspendat dreptul de a conduce, pentru că a fost prins la volan sub influența alcoolui. Ulterior, acesta a fost prins de polițiști în timp ce se afla la volanul unei mașini, fără a avea acest drept și, în plus, se afla sub influența alcoolului.

Fapta s-a repetat după câteva luni. Bărbatul a avut un conflict cu soția pentru că „de la orele 16,00, când terminase programul de lucru, consumase băuturi alcoolice cu prietenii, în cantități mari și se afla sub influența acestora, astfel că aceasta a anunțat organele de poliție, despre acest fapt“, se arată în încheierea ședinței de judecată.

Un echipaj de poliție a venit la locuința comună, fiindu-i emis un ordin de protecție provizoriu. Bărbatul a luat cheile mașinii și a plecat la volan, deși avea suspendat dreptul de a conduce și se afla sub influența alcoolului.

A fost oprit la puțin timp de un echipaj de poliție. „Întrucât emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, fapt realizat la orele 23,32, rezultatul testului fiind valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, inculpatul a fost condus la Spitalul Motru, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, la orele 23,45 și 0,45, analiza toxicologică a acestora indicând alcoolemii cu valorile de 2,02 g%o, respectiv 1,90 g%o“, se arată în rechizitoriu.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *