Dezvăluiri

Condamnat penal, după ce I-A SPART FAȚA unui consătean, pădurarul Găinaru, menținut pe post, chiar dacă superiorii săi au descoperit TĂIERI ILEGALE în cantonul pe care îl gestionează!

Unde-i lege e și tocmeală! În acest fel se poate rezuma incidentul horror prin care a trecut un bărbat din Cîlnic, desfigurat, în urma unei lovituri primite de la pădurarul Gheorghe Daniel Găinaru, în urmă cu doi ani, iar în final, agresorul a beneficiat de clemența excesivă a judecătorilor care l-au condamnat la 9 luni de închisoare, însă au amânat aplicarea pedepsei timp de 2 ani. Cu alte cuvinte, dacă în acest timp agresorul nu mai comite o altă infracțiune, scapă fără să pățească nimic. Dar nu numai judecătorii au fost iertători cu pădurarul, ci și șefii săi din Direcția Silvică Gorj care nu doar că au trecut cu vederea condamnarea, ci și concluziile unui raport de control, întocmit de Ocolul Silvic Tg-Jiu, care relevau tăieri ilegale în cantonul pe care-l gestionează Găinaru și se propusese desfacerea contractului de muncă al acestuia.

Pentru un pumn în față, multă clemență și 3.000 de lei

În vara lui 2018, Constantin Vlădoiu a mers în pădure pentru a-și aduce o căruţă cu lemne, însă în drumul de întoarcere spre casă, s-a întâlnit cu pădurarul Gheorghe Daniel Găinaru, care i-a cerut să-i prezinte documentele. Bărbatul i-a explicat că avea lemnele marcate de câteva luni, că le-a tăiat legal, dar nu că a avut timp să și le care. În momentul în care a ajuns în grădina din spatele casei, pădurarul i-a tăiat calea cu mașina. „A venit cu jeepul lui peste câmp, blocându-mă cu căruţa. Nu am apucat să îi spun nimic pentru că a coborât la mine și mi-a dat cu o ţeavă metalică în cap. Mi-a spart nasul, nu am mai știut de mine. El s-a urcat în mașină și a plecat mai departe, iar eu am rămas acolo într-o baltă de sânge”, a povestit, la vremea respectivă, victima.
Vlădoiu a ajuns la spital cu fractură de piramidă nazală și a stat internat cinci zile. Certificatul emis de medicii legiști releva faptul că leziunile traumatice suferite s-au produs prin lovire cu corp dur, necesitând pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale.
Cazul a ajuns, în noiembrie 2019, după finalizarea cercetărilor, la Judecătoria Tg-Jiu, unde pădurarul a afirmat că a fost amenințat și agresat și a susținut că victima a sărit din căruță și l-a lovit peste mână cu o creangă, moment în care, „de teamă”, a ripostat și l-a lovit, o singură dată, cu pumnul în zona nasului.
În iulie, anul trecut, Judecătoria Tg-Jiu l-a condamnat pe pădurarul Găinaru, pentru comiterea infracțiunii de purtare abuzivă în formă agravată, la 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 2 ani și l-au obligat la plata a 2.000 de euro, reprezentând daune morale suferite de victima sa.
În urmă cu o lună, pe 15 decembrie, anul trecut, magistrații de la Curtea de Apel Craiova au schimbat sentința, în sensul în care au admis apelul pădurarului și au decis condamnarea acestuia la 9 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, iar cuantumul daunelor morale a fost stabilit de la 2.000 de euro la 3.000 de lei.

Nereguli grave! Conducerea Direcției Silvice, în culpă!

La jumătatea lunii decembrie a anului trecut, Constantin Vlădoiu a sesizat șefii pădurarului Găinaru că din cantonul silvic pe care acesta îl gestionează se sustrag, constant, cantități importante de lemn.
Un control efectuat de reprezentanți ai Ocolului Silvic Tg-Jiu în cantonul 6 Didilești (comuna Câlnic) a confirmat cele sesizate, mai exact, au fost descoperite 56 de cioate, cu un volum de peste 35 mc de lemn, care fuseseră tăiate ilegal. Imaginile de la momentul controlului în teren arată că arborii au fost tăiați de la sol, iar cioatele erau acoperite cu pământ și frunze uscate.
Șeful Ocolului Silvic Tg-Jiu a propus, pe 21 decembrie, ca măsură disciplinară, desfacerea contractului de muncă pădurarului Gheorghe Daniel Grădinaru, propunerea fiind înaintată directorului Direcției Silvice Gorj.

Au trecut mai bine de trei săptămâni de la acel moment, iar conducerea Direcției Silvice se dovedește îngăduitoare cu pădurarul Găinaru.
Mai exact, după ce n-a văzut condamnarea acestuia, fiindu-i interzis, ca pedeapsă complementară, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, deci, în mod firesc ar fi trebuit să-i desfacă contractul de muncă, conducerea Direcției Silvice trece cu vederea și tăierile ilegale din cantonul lui Găinaru și propunerea OS Tg-Jiu care a propus să fie data afară din serviciu.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close