Dezvăluiri

Patronul, condamnat la închisoare! 8 milioane de euro, de la Tg-Jiu, la un offshore din Cipru controlat de chinezi!

Municipalitatea târgujiană a încheiat, în octombrie, anul trecut, un contract pentru ”modernizarea iluminatului public care presupune și alte componente ce vor fi folosite inclusiv pentru proiectul INFOTRAFIC și modernizarea transportului în comun”, după cum spunea primarul Marcel Romanescu, în momentul când a bătut palma cu reprezentanții firmei Flash Lighting Services SA. Valoarea contractului este de 8 milioane de euro, iar banii au fost obținuți, în urma accesării unui proiect cu fonduri europene. Reprezentanții municipalității anunțau, la acel moment, că lucrările vor demara până la finele anului, numai că, deocamdată, societatea al cărei pachet majoritar este deținut de un offshore cu sediul în Cipru, iar restul de un afacerist condamnat la închisoare în dosarul baronilor Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, a trecut doar la încasare. Până și pentru închirierea așa ziselor ”echipamente ornamentele de Paște”, adică butaforia hidoasă numită ”iepurași” și ouăle de pe stâlpii din Tg-Jiu, au fost plătiți bugetul public 132.000 de lei.

Flash Lighting Services SA București a încheiat, la începutul lunii octombrie a anului trecut, cu Primăria Municipiului Tg-Jiu, un contract în valoare de 8 milioane de euro, ”unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană la Târgu Jiu”.

E vorba despre proiectul INFOTRAFIC, care presupune înlocuirea vechiului sistem de iluminat „cu echipamente moderne și eficiente care vor reduce consumul de energie pentru iluminatul public cu până la 40%. Se montează peste 27 de kilometri de rețea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică și peste 1.000 corpuri luminoase”, afirma edilul Marcel Romanescu, în momentul parafării contractului.

Lucrările ar fi trebuit demarate încă de la finele anului trecut, însă reprezentanții municipalității n-au mai anunțat, public, absolut nimic în legătură cu derularea acestora.

Totuși, numele firmei a apărut, din nou, ca ”partener” al municipalității târgujiene, la finele lunii trecute, când a închiriat, pentru suma de 132.000 de lei, așa zisele echipamentele ornamentale pentru Paște. Adică acei așa zișii iepurași respingători care au speriat copiii și ouăle de pe stâlpii din oraș.

Unde se duc banii europeni, când se duc

Firma Flash Lighting Services SA a aparținut lui Bogdan Gabriel Sandu, un om de afaceri care a fost condamnat, în februarie 2019, la 4 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia – Constanţa, alături de foștii baroni PSD Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.

Cu o lună înainte de condamnare, Sandu a vândut pachetul majoritar de acțiuni către CEE Equity Partners, un fond de investiții cu capital preponderent chinezesc și și-a păstrat 39/5 din firmă.

În prezent, societatea Flash Lighting Services SA, cu afaceri de 16 milioane de euro, potrivit ANAF, și cu zeci de contracte cu instituții publice, este deținută de Bogdan Gabriel Sandu și Frozaria Limited, un offshore din Cipru, controlat de chinezi.

 

Poziția oficială a companiei Flash Lighting Services privind informațiile din articolul publicat pe site-ul www.gorjonline.ro – link -, în data de 10 mai:

„Atribuirea proiectului pentru creșterea eficienței sistemului de iluminat public la nivelul Municipiului Târgu-Jiu a fost rezultatul unei licitații deschise, procedură publică și transparentă, prin care a fost desemnat câștigător Flash Lighting Services SA, împreună cu Altimate SRL, care oferă servicii în zona de rețele de curenți slabi, fibră optică și transmisii de date.
În momentul actual, se desfășoară faza de aprobare a proiectului tehnic, care a fost predat de FLS spre verificare către autoritatea contractantă și către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR). După recepționarea documentației tehnice și emiterea ordinului de începere, Flash Lighting Services va demara execuția lucrărilor. Până în acest moment, nu a fost încasat niciun onorariu în cadrul acestui proiect”, Dan Vătăjelu, CEO Flash Lighting Services.

 

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *