Dezvăluiri

Restructurarea CE Oltenia. Lider: Sper să se schimbe lucrurile după rotativă

Președintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, speră ca președintele PSD, Marcel Ciolacu, să renegocieze la Bruxelles planul de închidere a capacităților pe cărbune, după ce se va instala în postul de premier.

Alin Munteanu susține că a purtat discuții cu președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, care i-a promis că va încerca să facă demersuri legate de decalarea termenelor prevăzute în planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Președintele Cartel Alfa Gorj afirmă că viitorul premier, Marcel Ciolacu, are altă optică legată de energia pe bază de cărbune. “Și eu sper să se schimbe lucrurile după rotativă. Să spunem că rămâne Virgil Popescu, dar depinde de premier, că el e șeful. Dacă Ciolacu vrea, zice gata, hai la Bruxelles. Eu am avut mereu discuții cu domnul președinte Weber și m-a asigurat că o să încerce să facă ceva. Adică, vine premier domnul Ciolacu, și ne vede bine. Nu e cum era Orban, care a spus la un post de televiziune că închidem, că vine Greendeal-ul peste noi, parcă atunci venea. Nu e cum a fost Cîțu, Vîlceanu. Vîlceanu era premierul României atunci, Cîțu nu făcea nimic până nu-l întreba pe el, și planul acesta e scris pe vremea lor. Eu cred că parlamentarii de Gorj puteau să facă ceva și pot și acum, dar asta înseamnă să-și dea mâna și să se ducă toți. Va fi nenorocită toată zona Olteniei, mai ales de Gorj nici nu mai vorbim. Ar putea să lase toți orgoliile la o parte. Și cei de la Bruxelles sunt oameni, nu sunt roboți, ar putea înțelege”, a spus liderul sindical.

De ce nu au mai fost organizate proteste

Alin Munteanu susține că liderii marilor federații din cadrul CE Oltenia nu au mai organizat proteste pentru a încerca să stopeze planul de închidere a mineritului, pentru că nu a existat interes în acest sens din partea minerilor și energeticienilor. “Mai ales în ultimii 2-3 ani, cam toți s-au uitat spre pensionare, e și media de vârstă 50-51, toate privirile s-au îndreptat către acolo și ăștia, prin spate, au făcut tot ce au vrut ei. Eu nu spun că legea asta e rea, e foarte bună, pentru că dacă nu era, rămâneau acum câteva mii de oameni pe dinafară. Ei n-au ieșit pentru ei în stradă, pentru că toți întreabă acum de pensie, dar în stradă n-au fost. Eu recunosc că n-am fost în stradă, n-a fost federația în stradă tot timpul. Tu știi că te avantajează pe tine legea asta și nu ieși în stradă, aștepți să fie 10, 15 oameni să-ți rezolve ție problema. Oricum, orice s-ar spune, sindicatele sunt bune, pentru că mă uit unde nu sunt sindicate ce salarii iau oamenii și ce greu e”, a declarat liderul Cartel Alfa Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *