Dezvăluiri

Zeci de gorjeni cu TIR-urile și mașini de marfă, staționează de mai bine de 24 de ore în vama din Austria spre Ungaria, pe A4

Vameșii unguri au stopat de marți seara accesul TIR-urilor și mașinilor de marfă care vin dinspre Austria și Germania spre Ungaria via România. Printre tiriști și șoferii români se află zeci de gorjeni care așteaptă un semn de la autoritățile române, pentru că nu li se spune nimic legat de staționarea lor pe teritoriul austriac. Vameșii austrieci lasă să treacă mașinile românești spre Ungaria, dar ungurii au restricționat tot, pe motiv de Coronavirus.

Gorjenii stau blocați, la volanul TIR-urilor și mașinilor de marfă autostrada A4 simțindu-se captivi într-o țară străină, fără ajutorul autorităților române. Șoferii nu au toți mâncare suficientă sau apă, dar nimeni nu le oferă niciun fel de ajutor.

„Suntem prizonieri într-o țară străină, departe de România, deși mulți dintre noi avem marfă în mașini, perisabilă, care trebuie să ajungă în magazinele din România. Nimeni nu ne bagă în seamă, deși toți vrem să ajung cu bine acasă, conștienți că vom intra, direct, în izolare sau autoizolare. Așteptăm un semn de la autoritățile române”, spune unul dintre șoferii din Gorj aflați în graniță de la ieșire din Austria și intrare în Ungaria de marți seara de la ora 23.00.

 

Familiile gorjenilor blocați în vamă sunt îngrijorate. Una dintre soții speră că soțul ei nu va petrece următoarele zile în vamă deoarece este obosit, cu provizii puține și îngrijorat de ce se întâmplă acasă.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *