Dezvăluiri

VIDEO. Blocul groazei, la Motru! Zeci de familii cu copii, femei însărcinate și bătrâni muribunzi, își duc traiul în condiții mizere, fără apă caldă și fără căldură.

- În vecinătatea ghetoului, primăria ține închis cu lacăt un bloc gol, reabilitat cu fonduri europene

Municipiul Motru. Anul 2022. Într-un imobil cu trei etaje, care arată precum un ghetou, aflat în imediata vecinătate a societății Direcția Publică SA, firma municipalității care ar trebui să se ocupe de gospodărirea urbei, își duc traiul, în condiții de neimaginat, câteva zeci de familii. Locatarii spun că nu avut apă caldă și căldură de mai bine de doi ani, în schimb, plătesc facturi uriașe pentru chirie, electricitate și utilități.

Oamenii trăiesc înghesuiți, câte 4-5 persoane într-o cameră, care ține loc și de sufragerie și de bucătărie și de dormitor, cu wc-uri comune, la jumătatea holurilor, inutilizabile, pentru că toate țevile sunt sparte și o baie improprie pe fiecare palier, practic un duș atârnat într-un perete, la care se pot spăla doar dacă stă cineva pe post de ușă.

În fața acestui ghetou se află un bloc cu trei etaje, reabilitat, cu fonduri europene, în urmă cu șapte ani, pe care municipalitatea îl tine gol. Aici a fost, până nu demult, centrul social al orașului, unde ajungeau oamenii fără adăpost, femeile abuzate sau familii vulnerabile, numai că aleșii locali, la propunerea primarului Cosmin Morega, i-au schimbat destinația. Acolo locuiesc doar câteva familii, la parter, în rest, intrările spre scări sunt închise cu gratii și ferecate cu lacăt.

În privința blocului groazei, edilul se disculpă, aruncă vina înspre Direcția Publică, iar despre imobilul reabilitat spune că cei care au decis să se renunțe la centrul social sunt consilierii locali.

Totul a plecat de la faptul că, un tânăr, împreună cu iubita sa, însărcinată, a cerut o cameră de la Primăria Motru în care să locuiască o perioadă, până își găsesc o locuință. Cei de la fondul locativ le-au repartizat, pentru 30 de zile, acelor tineri o cameră, la etajul 2, în ghetoul C7, în care a locuit o persoană care a murit, în urmă cu doi ani, iar încăperea era mizerabilă, plină cu lucrurile celui decedat. Localnicii s-au mobilizat și i-au ajutat pe tineri să curețe acea cameră, așa zis ”de urgență” iar mai apoi, cei de la Direcția Publică SA au venit să o văruiască.
Imagini rezoltătoare cu condițiile mizere în care locuiesc cele câteva zeci de familii, în al doilea municipiu al județului, puteți urmări mai jos:

 

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *