Actualitate

Conducerea CE Oltenia, pusă la zid. Senator: Actualul management nu-și face treaba

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, critică din nou conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Ion Iordache acuză că actualul management al Complexului Energetic Oltenia nu-și face treaba. Senatorul liberal reproșează conducerii companiei că nu comunică nimic legat de noile investiții, pentru că nu vrea să le facă. În plus, este nemulțumit că patrimoniul uriaș pe care compania îl deține în județul Gorj nu este pus la dispoziția investitorilor care ar putea crea noi locuri de muncă.

“Am spus-o, de ani de zile, că va veni un moment în care problema CEO este de a vinde energie într-o piață liberă și ajungem acolo, iar actualul management nu-și face treaba, iar cei care trebuie să se implice, să asigure și să pună presiune pe ei nu fac acest lucru. O spun în permanență că CEO poate să devină un motor de dezvoltare în județul nostru, dacă cei care îl conduc sunt oameni care înțeleg că parteneriatele și punerea la dispoziție a patrimoniului imens pe care îl are pentru a dezvolta și aduce noi investitori parteneri, poate fi o soluție să creeze atâtea locuri de muncă încât să aducem oameni și din alt județ, nu doar din Gorj. Nu se mai comunică nimic legat de noile activități, dacă se mai fac sau nu, pentru că nu vor să facă, pentru că nu se pricep, iar cei care trebuie să înțeleagă și să pună presiune pe ei, nu vreau să zic cine, pentru că înțelegem cu toții, nu-și fac treaba, îi interesează doar să ceară în fiecare zi, hai să mai punem două procente la salariu sau nu știu ce și după ei potopul”, a precizat parlamentarul.

“Consiliul Județean Gorj poate prelua frâiele”

Ion Iordache susține că frâiele în ceea ce privește Complexul Oltenia ar putea fi preluate de Consiliul Județean Gorj. Senatorul afirmă că șefii județului ar avea pârghiile necesare să pună toți factorii de decizie la masă pentru a crea noi locuri de muncă în Gorj.

Ion Iordache anunță că, dacă va câștiga președinția Consiliului Județean, după alegerile din 9 iunie, va veni cu o altă viziune de dezvoltare a Gorjului.

„Eu cred că, Consiliul Județean este acela care poate să ia frâiele și să ia inițiativa pentru a coordona o astfel de inițiativă și să cheme oamenii alături, să aibă o comunicare cu oamenii și să dea drumul la această instituție, care este publică, nu privată. Ei, și prin lege, fac în fiecare lună întâlniri, consultări publice, cu tot, de la mediul antreprenorial, la instituții publice, sindicate, ONG-uri, pentru a discuta despre starea socială și economică a județului. Este responsabilitatea Consiliului Județean să facă aceste lucruri, iar cei de la CEO participă în fiecare lună la aceste întâlniri. La aceste întâlniri se iau decizii, cred că se numește Consiliul Economic și Social pe care președintele Consiliul Județean îl prezidează și nu a făcut niciodată nimic din aceste lucruri, din datoria pe care o are față de acest județ. După alegerile din 9 iunie, dacă vom câștiga, vom face exact ce nu fac ei. Adică, vom pune pe toată lumea, în primul rând, vom veni cu un proiect pe care deja l-am expus și l-am pus și pe masa ministrului, dar se pare că și de acolo lucrurile sunt blocate, el a chemat directoratul și bineînțeles că directoratul nu-și face treaba, pentru că au o relație cu oamenii care trebuie să pună presiune pe ei din companie. Discuțiile pe care le-am avut, până acum, legat de cei 1800 de angajați pe perioadă determinată, sunt că se vor prelungi contractele și sperăm că, odată cu diminuarea numărului de personal prin ieșirea la pensie să se facă contracte de muncă pe durată nedeterminată”, a adăugat senatorul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *