Politică

Șef din CE Oltenia, candidat la primărie. Ce planuri are

Constantin Popescu, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, candidează din partea Partidului Național Liberal la Primăria Turceni.

În 2020, mandatul de primar al orașului Turceni a fost câștigat de Cristina Cilibiu. După ce a demisionat din funcție și a fost promovată pe postul de prefect de Gorj, scaunul de primar interimar a fost ocupat, pentru o scurtă perioadă, de Lucian Mărgineanu. În prezent, consilierul local Cristian Cioc conduce primăria, însă liderii PNL Gorj au decis să-l desemneze candidat pe Constantin Popescu, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, căruia îi expiră mandatul în această lună.

“Cu siguranță, pot să fac față acestei provocări, pentru că am experiența necesară, am cochetat oarecum cu administrația datorită pozițiilor pe care le-am avut în ultima perioadă. Sunt un om determinat, știu ce am de făcut, sunt foarte hotărât. Spre norocul meu și spre bucuria mea, aparatul de la Primăria Turceni este un aparat performant, colegii de acolo știu ce înseamnă spiritul de echipă, pentru noi, oarecum, este o provocare să ducem, într-adevăr, împreună localitatea la un alt nivel. La Turceni, este vorba despre o echipă, despre o comunitate care, tot timpul, a mers spre progres, niciodată spre un regres economic. Nu este un fief PNL la Turceni, este o echipă foarte bine conturată, construită pe solidaritate, respect și pe muncă. Decizia pentru candidatura mea la primărie a fost luată cu întreaga echipă, am stat, am analizat împreună. În cadrul ședinței pe care am ținut-o în grup restrâns cu echipa de bază s-a ajuns la concluzia că sunt cea mai bună variantă și eu am fost foarte hotărât, foarte determinat, știu foarte bine ce capacități și ce determinare am și, atunci, am căzut cu toții de acord că cea mai bună variantă pentru intrarea în această luptă electorală sunt eu”, afirmă Constantin Popescu.

Vrea să creeze noi locuri de muncă

Constantin Popescu crede că Termocentrala Turceni poate rămâne un pol de dezvoltare și pe viitor, chiar dacă CE Oltenia se află pe un plan de închidere de capacități. Liberalul spune că unul din obiectivele sale este crearea de noi locuri de muncă în oraș. Constantin Popescu anunță că are proiecte care pot genera circa 100 de noi locuri de muncă în zona de producție, agricultură și HoReCa.

“Să știți că Turceniul este, ca de altfel și multe comune din Gorj, un oraș binecuvântat din punct de vedere al resurselor și, aici, mă refer, în special, la potențialul agricol. Orașul Turceni este brăzdat efectiv de la sud la nord, de la est la vest de ape. Orașul Turceni deține, la momentul actual, termocentrala Turceni, care are potențial foarte mare pentru următorii ani, cât va mai fi în viață, până în 2032, să construim pe lângă ea, să folosim anumite utilități pe care termocentrala Turceni le are. Orașul Turceni are foarte multe discuții lansate și foarte multe proiecte aflate în derulare, inclusiv pe crearea de noi locuri de muncă pe care le spun, acum, în premieră, cred că în următoarele 2, 3 luni de zile, o să și apară anumite proiecte, proiecte foarte mari. Deci, la Turceni, toate premisele sunt ok și știm ce avem de făcut. Sunt deja discuții legate de noi locuri de muncă și deja o parte din investitori au calcule foarte bine făcute, deja proiectele lor sunt pe primele locuri pentru a fi implementate. Deci, în următoarele 12 luni, la Turceni, cred că o să apară în jur de 100 de noi locuri de muncă. Nu aș vrea să dau exact numele investitorilor, dar pot să spun că locurile de muncă vor fi în zona de producție, în zona agricolă și în zona de HoReCa”, a precizat liberalul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *