Politică

Consilier municipal PSD, MESAJ pentru colegii cu funcții: Să vină și să răspundă în fața oamenilor

Consilierul municipal PSD, Eduard Lădaru, le transmite colegilor care au fost promovați pe funcții de conducere la București să dea explicații gorjenilor pe diverse probleme actuale cu care se confruntă românii.

Eduard Lădaru nu mai este dispus să facă declarații pe subiecte naționale. Consilierul municipal PSD spune că, de acum încolo, va vorbi doar despre proiectele cu care va veni în Consiliul Local Târgu-Jiu. “Am luat o decizie personală de a nu mai aborda subiecte de la nivel național, pentru că am foarte mulți colegi care sunt numiți în funcție de secretar de stat, colegi care sunt numiți în conducerea CEO și, pe lângă privilegiile funcției, au și obligația să vină să răspundă întrebărilor presei. Nu pot să fiu eu interfața din calitatea de consilier local și să vă spun ce agendă au colegii mai care fac parte din arcul guvernamental și care fac parte din decizia guvernamentală. Avem și reprezentanți ai guvernului în teritoriu, care trebuie să fie la curent cu toate aceste modificări. Prefectul, subprefectul, sunt reprezentanți ai guvernului în teritoriu, care pot să transmită opiniei publice acțiunile Guvernului României. Eu o să mă concentrez pe probleme de ordin local, o să fac în continuare proiecte de hotărâre, pentru că nu putem să apărem numai în articole de promovare în presă, avem funcții, le citim dimineața și spunem, Doamne ce frumoși și deștepți suntem, și ne ducem și ne uităm în oglindă și ne pupăm dimineața. Nu funcționează așa și nu trebuie să funcționeze în acest fel lucrurile. Cei care au funcții publice trebuie să vină și să răspundă în fața oamenilor și întrebărilor presei, fiecare pe domeniul nostru”, a conchis Eduard Lădaru.

“Consilierii locali sunt luați de proști”

Eduard Lădaru cere Partidului Social Democrat să susțină mai mult consilierii municipali care au inițiative și vin cu proiecte pentru comunitate în Consiliul Local Târgu-Jiu. „Este cazul să ne orientăm pentru anul 2024, să nu-i mai lăsăm loc domnului primar să câștige aceste alegeri. Este cazul ca PSD să susțină consilierii locali în demersurile pe care aceștia le au, în proiectele de hotărâri pe care aceștia le au. Ne susține partidul, dar ar trebui o susținere mult mai mare. Mesajul public pe care îl transmit unii colegi este un mesaj public incorect. E ca și cum, la municipiul Târgu-Jiu, nu ar exista organizație locală sau nu ar exista consilieri locali, care, într-adevăr, își fac datoria în Consiliul Local al municipiul Târgu-Jiu. Deci, chestiunea aceasta că noi suntem deștepți și cei care sunt consilieri locali sunt proști doar pentru că ei câștigă 11 milioane de lei vechi pe lună și noi câștigăm 100 de milioane de lei vechi pe lună din bani publici este greșită. Se cred deștepți și pe noi ne cred proști. Nu știu de ce, dar nu mi se pare corect acest lucru. Există proiecte de hotărâre de Consiliu Local depuse de către consilierii PSD și acestea ar trebui promovate în conferințele de presă ale partidului în alocuțiunile pe care unii colegi de partid le au prin diverse televiziuni și nu la manieră că nu știm ce vom face la municipiu, că trebuie să ne organizăm și își dau ochii peste cap. Într-o echipă nu bagatelizăm acțiunile unora sau altora dintre colegii din partid”, a declarat Eduard Lădaru.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *