Eveniment

Contabila șefă a Primăriei Bumbești-Jiu a prejudiciat bugetul localității cu 34.646 de lei! Primarul Bobaru a dat și el înapoi 1.028 de lei

Camera de Conturi Gorj a stabilit în urma unui audit, realizat în această vară la Primăria Bumbești Jiu, că, Rîiosu Simona, contabilă a instituției, a încasat necuvenit suma de 34.600 de lei în perioada 1 decembrie 2020-31 mai 2022. Banii s-au acordat pentru proiecte pe fonduri europene dar au depășit salariul viceprimarului. Deja o treime din bani au fost restituiți, dar interesat este că beneficiara a sesizat că lua banii ilegal dar a preferat să încaseze astfel aceste sume de bani până în mai, anul acesta.

 

Raportul Camerei de Conturi a fost prezentat cosmetizat de către primarul Bobaru, și el dator cu suma de 1.028 de lei, în ședință de CL, on-line, din data de 25 august. Bobaru a prezentat faptul că unii salariați au bani de restituit pentru că au luat salarii umflate, nedând nume și sume. A menționat doar că el, în timpul controlului, a restituit suma de 700 de lei fără să menționeze și că a achitat și penalități.

În raport sunt și alte nereguli depistate în primărie, peste care Bobaru a trecut fugitiv, înregistrând un mesaj audio pentru ascultătorii săi, aleși locali, de 13 minute.

Edilul PSD a dat chix la începutul ședinței, spunând că l-ar fi lucrat tehnica de calcul, acesta preferând să facă un comentariu pe raport pe care, în mod incredibil, l-a înregistrat și l-a difuzat în ședința on-line.

Trebuie menționat că salariata care trebuie să restituie bani UAT-ului l-a împrumutat chiar pe fiul primarului cu 180.000 de lei, conform declarației de avere a rudei primarului, sau cu 50.000 de lei, conform declarației de avere a contabilei instituției.

Banii în plus poate au ajuns tocmai în împrumutul datorat odraslei edilului local. =

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *