Dezvăluiri

Contractele celor 1800 de „determinați”. Ce decizie a luat ministrul Energiei

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, a discutat, marți, cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, despre contractele celor 1800 de angajați încadrați pe perioadă determinată în cadrul CE Oltenia.

Contractele noilor angajați pe perioadă determinată, care au fost prelungite pe perioade de câte 6 luni, în ultimii ani, expiră la data de 1 iulie. Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, a discutat, marți, cu ministrul Energiei pe tema acestei situații. Sebastian Burduja i-a transmis parlamentarului că mare parte din contracte vor fi din nou prelungite. Vor pleca, însă, acasă circa 100 de angajați care au avut abateri disciplinare.

“Am vorbit, chiar astăzi, cu ministrul, se vor prelungi contractele. Vor fi un număr destul de mic, aproximativ 100 de oameni cărora nu li se vor prelungi și, din câte înțeleg eu de la ei, sunt oameni care au fost evaluați de către șefii lor direcți ca fiind cei care au absențe, concedii medicale multe. Cam acestea sunt informațiile pe care le am eu. Liderii de sindicat trebuie să-și facă datoria și să se bată pentru drepturile oamenilor, pentru că sunt singurii care, în momentul de față, pot să obțină pentru oameni prelungirea, până acum. Tot ce a ținut de mine, de noi, de echipa mea, am făcut posibilă această prelungire care va fi și de data aceasta. De aici încolo, mai ține și de datoria pe care o au față de oamenii pe care îi reprezintă să se bată pentru ei. Nu am discutat legat de perioadă, decât că se vor prelungi și că va face tot posibilul să se prelungească aceste contracte”, a precizat Ion Iordache.

Ce se întâmplă cu planul de restructurare al CE Oltenia

Ion Iordache a discutat cu ministrul Energiei și pe tema planului de restructurare a CE Oltenia. Potrivit senatorului, Sebastian Burduja i-a transmis că discuțiile cu Comisia Europeană pe tema prelungirii termenelor de închidere a capacităților pe cărbune vor continua.

„Discută în continuare cu Comisia Europeană pentru prelungirea termenelor din planul de restructurare și tot ce ține de dumnealui, va face să funcționeze în continuare fără probleme compania. Din câte știu eu, compania are nevoie de oameni și are nevoie de oameni care să fie profesioniști în anumite domenii. Înțeleg că sunt și oameni care nu-și fac treaba, ca peste tot, și acolo vor fi probleme. În rest, nu se pune problema cu angajații”, a adăugat parlamentarul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *