Dezvăluiri

Contractele celor 1800 de “determinați” din CE Oltenia. Deputat: Am văzut că liderul PNL a spus că se ocupă de treaba asta

Deputatul PSD Mihai Weber îl taxează pe senatorul PNL Ion Iordache după ce a declarat că va discuta la Ministerul Energiei pe tema situației celor 1800 de mineri încadrați pe perioadă determinată în CE Oltenia.

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache a declarat, la începutul săptămânii, că urmează să poarte discuții la Ministerul Energiei privind soarta celor 1800 de mineri încadrați pe perioadă determinată în Complexul Energetic Oltenia. La finalul lunii, oamenilor le expiră contractele de muncă. Liderul liberalilor gorjeni a precizat că ar trebui întrebați cei de la Partidul Social-Democrat ce se va întâmpla cu noii angajați, având în vedere că PSD conduce consiliul de supraveghere și directoratul CEO. Deputatul PSD Mihai Weber îl taxează pe Ion Iordache după declarațiile făcute. Liderul social-democraților gorjeni afirmă că a văzut că Ion Iordache a spus că se ocupă de problema celor 1800 de angajați, însă rezultatul discuțiilor a fost că “o să plece câteva sute de angajați”. Mihai Weber a ținut să precizeze că i-a cerut în scris ministrului Energiei să facă acele contracte pe perioadă nedeterminată celor 1800 de mineri din Complexul Energetic Oltenia.

“Am văzut că liderul PNL a zis că se ocupă de treaba asta și că o să discute, fiind ministerul în dreptul PNL. Am văzut că rezultatul, după discuții, cel puțin în presă vehiculat, este că o să plece un număr de câteva sute de angajați. Dacă este rezultatul unei discuții constructive, n-aș vrea să abordez subiectul respectiv. Eu știu că, la vremea respective, eu am fost cel care am susținut în plenul parlamentului prelungirea contractelor celor 1800 de oameni, PSD a votat acel amendament prin care s-a putut prelungi mandatul celor 1800 de oameni, am făcut și o interpelare scrisă către ministrul Energiei prin care am cerut ca mandatul acestor oameni să fie pe perioadă nedeterminată, pentru că nu poate să existe performanță și stare de instabilitate generată de un contract de muncă pe perioadă determinate. Să vedem care sunt și următoarele demersuri pe care le va face Ministerul Energiei cu privire la acești oameni, pentru că trebuie făcută o analiză cât se poate de aplicată pe situația CEO, pentru că ne dorim ca această unitate vitală pentru județul Gorj să aibă viitor și oamenii să beneficieze de contracte de muncă stabile”, a precizat parlamentarul.

Prelungirea termenelor din planul de restructurare, în atenția premierului

Mihai Weber susține că prelungirea termenelor din planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia se află pe agenda premierului Marcel Ciolacu. Deputatul PSD afirmă că ar urma să fie purtat discuții pe această temă după ce îți va începe activitatea noul Parlament European.

“Eu vreau să vă spun un lucru pe care-l stăpânesc și pe care l-am discutat inclusiv cu premierul și chiar cu ministrul Energiei. Perioada trecută a fost cam tulbure, pentru că ministrul Energiei a fost în campania electorală, fiind candidat la București, dar pot să vă spun că demersul de a discuta cu Comisia Europeană pentru prelungirea termenelor este în atenția premierului și va avea loc o discuție atunci când noul parlament va intra în funcție. Probabil că e vorba de săptămâni până când comisia de pe energie din Parlamentul European se va constitui. Deci, cu siguranță, va exista această discuție privind prelungirea sau renegocierea termenelor de închidere, existând argumentul cel mai important, sigur, sunt și alte argumente importante, dar cel mai important este că, în momentul de față, nu există o corelare între planul de investiții și planul de restructurare”, a adăugat deputatul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *