ActualitateUltima oră

Contractul pentru Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu a fost SEMNAT!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat miercuri contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic de Execuție necesare construcției Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu, cu ofertantul declarat câștigător, Asocierea EGIS ROMANIA SA – SEARCH CORPORATION SRL.

Valoarea contractului este de 20.247.133,77 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile.

Principalele servicii ale prestatorului, conform contractului, constau în: Elaborarea Studiului de Fezabilitate, ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare; Întocmirea documentației suport și Asistența acordată Autorității Contractante pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare; Realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și asistența tehnică până la obținerea Autorizației de Construire de către Autoritatea Contractantă; Proiectul Tehnic de Execuție (PTE), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare; Documentația de atribuire a contractului de execuție lucrări; Asistența tehnică acordată Autorității Contractante în perioada derulării procedurilor de licitații pentru execuție lucrări.

Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de începere, 17 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv în 3 luni de la elaborarea SF) și 20 luni de la data de începere elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC).

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Am vazut ca ocoleste traseul FILIASI-TURCENI-ROVINARI. Deci aceste localitati raman in afara traseului ceeace mi se pare aiurea .Va fi pe latura estica a judetului si deci v-a ocoli zonele industriale ale judetului si va trece prin Melinesti, Hurezani, Tg-Carbunesti. Mi se pare un traseu neinspirat ales deoarece zonele cele mai dezvoltate economic si ca populatie din Gorj, nu vor avea acces la acest drum. Sau poate e cineva “sus pus” de pe traseul ales si atunci exista o explicatie.
    Drumul nu are doar rolul de a lega localitatile de tip capitala de judet , ci il are si pe acela economic de a stimula activitatea de investitii in zonele cu densitate mare a populatiei judetului. Gorjul , care acum e monoindustrial (carbune -energie) cu o industrie ce se indreapta spre colaps, are nevoie de o intersectie de drumuri expres ,dupa cum urmeaza: Severin-Motru-Targu jiu-R. Valcea si Craiova-Filiasi-Rovinari-Targu jiu-Petrosani. Aceste vor asigura un maxim de acces in zonele populate si de interes economic pentru judet. Am pus mesajul in mai multe locuri, poate prezinta interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *