Ultima oră

CORONAVIRUS. O nouă țară a confirmat primul caz

Mexicul a înregistrat primul caz de coronavirus în capitală, un tânăr care este “stabil”, a anunţat vineri sub-secretarul pentru prevenţie din Ministerul Sănătăţii, Hugo Lopez-Gatell, potrivit AFP.

“Avem un caz confirmat de coronavirus, pe care îl considerăm pacientul zero”, a declarat Lopez-Gatell în timpul unei conferinţe de presă.

“Bărbatul este stabil (…) nu are penumonie, prezintă simptomele pentru gripă. Este un tânăr”, a precizat funcţionarul din minister.

Mexicul este a doua ţară din America latină care a înregistrat un caz de Covid-19.

Primul caz din regiune a fost confirmat miercuri, în Brazilia, fiind un cetăţean în vârstă de 61 de ani care a locuit în Lombardia, în nordul italiei, devenită focar de răspândire a epidemiei.

Tânărul mexican şi “toată familia sa”, cinci persoane, au fost plasaţi în carantină de Institutul naţional de boli respiratorii, a mai spus sub-secretarul.

Ca urmare a anchetei epidemiologice referitoare la persoanele care au fost în contact cu bolnavul, rezultatele analizei erau aşteptate pentru un alt bărbat, în vârstă de 41 de ani, care a fost de asemenea izolat în statul Sinaloa (nord-vest), a adăugat el.

Noul coronavirus a contaminat 83.670 de persoane şi a făcut 2.865 de morţi în lume, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP plecând de la surse oficiale, vineri, la ora 10.00 GMT.

China continentală, unde epidemia a fost declarată la sfârşitul lui decembrie, numără 78.824 de cazuri, dintre care 2.788 de decese.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *