Ultima oră

Coronavirus pe glob. Italia anunță 368 de morţi în 24 de ore, un nou record.

Este stare de urgenţă în marile ţări ale lumii pentru a opri răspândirea coronavirusului. Germania a anunţat că îşi închide frontiere cu Franţa, Austria şi Elveţia, începând de luni.

Situația în Germania

În Germania există în prezent 4.838 de cazuri confirmate de coronavirus și 12 decese, conform DW.

Frederik Pleitgen, Corespondent CNN: „Guvernul german “scoate bazooka” la înaintare, după cum s-a exprimat ministrul de finanţe, pentru a contracara impactul economic al crizei provocate de coronavirus. (Guvernul) este dispus să ofere linii de creditare companiilor germane care au necazuri de până la o jumătate de trilion de euro şi chiar mai mult dacă este nevoie.”

Situația în Marea Britanie

În Marea Britanie au fost înregistrate 1.372 cazuri de infectare cu coronavirus și 35 de decese, conform The Guardian.

În Marea Britanie, ministerul Sănătăţii le-a recomandat persoanelor de peste 70 de ani să se auto-izoleze în următoarele săptămâni, pentru a nu fi victime ale coronavirusului.

Matt Hancock, secretar de stat: „Trebuie să luăm măsuri să îi protejăm pe cei vulnerabili şi am stabilit în planul (de acţiune al guvernului) cum ne vom pregăti să facem acest lucru şi să îi sfătuim pe cei în vârstă şi pe cei vulnerabili care sunt cei mai supuşi riscului de a se proteja singuri în faţa acestui, să se protejeze singuri printre autoizolare.”

Situația în Franța

Franța este una dintre țările cele mai grav afectate de coronavirus din Europa, cu peste 4.500 de cazuri confirmate și 91 de decese, conform France24.

Premierul a ordonat închiderea tuturor barurilor, restaurantelor, cinematografelor şi magazinelor neesenţiale. Însa alegerile municipale de duminică, de la Paris se desfăşoară după programului stabilit, dar cu măsuri speciale de precauţie.

Francez: „Dacă guvernul spune că putem vota, sper că putem avea încredere în el. Votul este o datorie civică importantă, trebuie să ne alegem primarul,în special la Paris. ”

Situația din Statele Unite

În Statele Unite sunt peste 2.900 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus și 57 de decese, conform BBC.

Preşedintele Donald Trump a anunţat noile restricţii privind cursele aeriene, nu înainte de a i se lua temperatura, ca măsură de precauţie. De asemenea, toţi reprezentanţîi presei au fost testaţi.

Mai nou, europenii care sosesc în Statele Unite vor fi supuşi unor controale amănunţite pentru depistarea coronavirusului.

Numărul deceselor în Italia a crescut la 1.809, cu 368 de morţi în doar 24 de ore

Numărul persoanelor decedate în Italia din cauza coronavirusului a ajuns duminică la 1.809, ceea ce presupune o creştere de 368 de decese în ultimele 24 de ore, potrivit ultimului bilanţ comunicat de şeful protecţiei civile, Angelo Borrelli.

Numărul persoanelor infectate în Italia, principalul focar al epidemiei în Europa, a ajuns la aproape 25.000, cu 3.509 mai multe decât sâmbătă.

Potrivit AFP, regiunea Lombardia (în nordul Italiei, cu capitala la Milano) este de departe cea mai afectată regiune a Italiei, cu 1.218 morţi şi 13.272 cazuri confirmate de contagiere cu coronavirus.

Toată Italia este în carantină, iar oamenii trebuie să rămână în case până pe 3 aprilie. Pot ieşi doar pentru a se duce la lucru, la spital şi pentru a-şi cumpăra de mâncare.

Melissa Bell, corespondent CNN: „Priviţi Scările Spaniole din Roma aşa cum probabil nu le veţi mai vedea vreodată. Roma este literalmente un oraş-fantomă şi toată lumea urmăreşte cu sufletul la gură evoluţia cifrelor, mai ales că această ţară încă nu reuşeşte să controleze această epidemie. ”

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *