Ultima oră

Coronavirus: YouTube și NETFLIX reduc calitatea steaming-ului în Europa

Platformele Youtube și Netflix vor reduce calitatea streaging-ului în Europa în contextul pandemiei de coronavirus.

Decizia companiilor a fost luată la recomandarea comisarului european, Thierry Breton.

Acesta a declarat că „Europa şi întreaga lume se confruntă cu o situaţie fără precedent. Guvernele au luat măsuri de reducere a interacţiunilor sociale pentru a limita răspândirea COVID-19 şi pentru a încuraja munca la distanţă și învăţământul online. Platformele de streaming, operatorii de telecomunicaţii şi utilizatorii, avem cu toţii responsabilitatea comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcţionare a internetului în timp ce încercăm să împiedicăm răspândirea virusului”.

Răspunsul Platformei Youtube a fost că de vineri va reduce calitatea streaming-ului pe teritoriul Uniunii Europene pentru a evita suprasolicitarea internetului. Aceasta măsură a fost luată în contextul în care mii de europeni, izolați din cauza pandemiei de coronavirus, fac trecerea la telemuncă și urmăresc înregistrări video acasă, scrie Reuters.

YouTube este a doua companie după Netflix care acţionează după ce comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a solicitat platformelor de streaming să reducă din calitatea înregistrărilor video pentru a preveni blocarea reţelei de internet.

„Adoptăm hotărârea de a ne modifica temporar traficul în UE până la nivel standard, în mod implicit”, a anunţat compania într-un comunicat citat de Agerpres.

Răspunsul companiei Netflix

Netflix a anunțat că va reduce cu 25% trafic din Europa pentru a păstra o bună funcționare a infrastructurii de internet.

Comisarul Thierry Breton a facut joi apel la responsabilitatea serviciilor de streaming pentru a preveni colapsul infrastructurii. Thierry Breton a discutat personal cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings.

“Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei şi să coopereze cu operatorii de telecomunicaţii. Aceştia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive şi de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea reţelei Wi-Fi sau reducerea rezoluţiei pentru conţinut.”, a notat Comisia Europeană, potrivit Mediafax.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *