Tableta lu’ Matei

#Corupția ucide…

… a ajuns la guvernare, în 2015, imediat după ”Colectiv”, sub masca așa zișilor tehnocrați ai lui Cioloș și, mai apoi, după alegerile din toamna lui 2020, alături de liberali. S-a schimbat ceva în România? Nu mai țin astfel de sloganuri după ”Crevedia 2023”, trebuie să se întâmple altceva, nu știu ce!, care să eradicheze corupția sistemică, cea canceroasă, care roade la constant la temelia acestui stat. România eșuată e deja pleonasm și nu se întrevăd speranțe pentru altceva mai bun. Imaginile cu suferința pompierilor, cu strigătul lor după camarazii prinși în flăcările celei de-a doua explozii, arată, fără echivoc, rănile unui stat pierdut, învins de o corupție patologică, maladivă, generalizată, cu metastaze în toate viscerele sale.

  • Pe scurt, despre revolta chirurgilor de la Gorj care au prezentat ca pe o reușită a medicinei, a chirurgiei, faptul că nu au realizat, timp de patru zile, cât a fost internată sub ochii lor, că o femeie este însărcinată în luna a noua, iar când a fost operată, pentru o afecțiune vizibilă, au avut surpriza să constate că aceasta avea în pântec un copil. Pe larg, în articolul de la ”dezvăluiri”.

Doctorul Soare a invitat la conferința de presă doar corespondenții televiziunilor centrale, noi pulimea de la Tg-Jiu nu ne ridicam la așteptările marilor genii de la Chirurgie. Conferința a avut loc chiar pe secție. A fost neinspirat dr. Soare, pentru că la așa performanță medicală trebuia să mute spectacolul în blocul operator. Să explice, chirurgical, actul de mare eroism al dr.Barbu care a trecut cu bisturiul, milimetric, pe lângă ombilicul fătului. Ok, am înțeles, femeia a dat semnătură cu nu e însărcinată, dar dacă leșina în bătătură și o aducea salvarea inconștientă, cum o mai întrebau medicii dacă e borțoasă? Orice babă de la țară își dă seama dacă o femeie e însărcinată și nu are ecograf la podișcă, pe marginea șanțului. Sub masca solidarității cu dr. Barbu, domnul dr. Soare a vrut să aibă o și mai mare expunere și o confirmare a sa, în fața opiniei publice, în caz că s-au gândit niște pesediști răi să-l schimbe. Oricum a venit partidul, peneleu, cu niște comunicate tăioase și cu o analiză, evident, chirurgicală a situației și a chemat corpul de control al ministrului Sănătății, ca să descopere că vicepreședintele PNL nu a respectat protocoalele, după cum a recunoscut public. Mvai, dar ce eroare! Medicul Soare e culpabil pentru că girează activitatea medicilor și răspunde împreună cu ei, din postura de șef de secție.  Iar pentru condițiile de lucru improprii, din postura de consilier județean și membru în comisia de sănătate din CJ. Dar aprofundăm, cu proxima ocazie!

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *