Tableta lu’ Matei

Faraonii de la PSD, PNL și USR vor să halim mortăciuni!

Primul subiect abordat, la începutul acestui an, de opinioții din politică, ”liderii”, cum le place să li se spună, cei care emit judecăți cu valoare care tinde la minus infinit, pe Facebook, sau comunicate, intitulate, pretențios, ”de presă”, este în legătură cu antreprenorii de la Rânca și Motru, care sunt ”hărțuiți” de comisarii ANPC. Cei de la Protecția Consumatorului le-au răscolit restaurantele, brutăriile, carmangeriile și pensiunile, le-au scos în presă saltelele pișate, tigăile arse, păianjenii fripți, cotoaiele împuțite, toate stricăciunile, mortăciunile și expiratele pe care ni le servesc nouă direct confiate, jegul și infecția din spațiile de producție, cele de cazare și cele comerciale, și le-au sărit în gât politicienii locali. Cică îi abuzează pe patroni! Eu credeam că primul subiect e despre taxe, impozite, întreținere, alimente scumpe, despre energie electrică și gaze, despre viața noastră, a gorjenilor, despre viitorul acestui județ, când colo, pe ei îi preocupă patronii care ne servesc jeg pe pâine, că sunt hărțuiți de controalele ANPC.

Reacția politicienilor e de-a dreptul halucinantă! Rar mi-a fost dat să văd așa ceva!

A aruncat cu vorbe goale, fără nicio dovadă că antreprenorii au fost hărțuiți, cu o atitudine de procuror semi-interlop, Radu Miruță, șeful USR Gorj, direct de la Rânca, unde deține o casă de vacanță, și i-a acuzat pe cei de la ANPC că nu reușesc să ”funcționalizeze această Românie” (!?).

PNL Gorj, prin șeful Ion Iordache, a transmis un comunicat prin care a solicitat Ministerului Economiei și conducerii centrale ANPC ”măsuri urgente de protejare a mediului de afaceri și cercetarea abuzurilor de care sunt acuzați acești functionari”.

Nici PSD Gorj nu s-a lăsat mai prejos, de teamă că pierde electorat. Comunicatul e asumat de ”conducerea PSD Gorj” și aberațiile cu ”abuzuri” și ”depășirea atribuțiilor” de către comisarii ANPC sunt tot nesusținute de nicio dovadă.

Grav este că aceste remarci vin de la niște parlamentari care așa înțeleg ei să protejeze democrația. Noi ce să credem acum, dacă faraonii locali clamează tot felul de abuzuri, exces de zel, etc? Să-i credem, nu? Că o minciună spusă de câteva ori devine adevăr. Și cu imaginile care arată jegul în toată splendoarea lui ce facem?

În sfârșit a venit anul în care sper să scăpăm de unii dintre ei, pentru că, oricum, au fost în căutare de sine timp de trei ani, nu au avut și nu au niciun proiect pentru noi, pentru Gorj!

Mă întreb ce ar face domnii parlamentari dacă i-ar lovi salmonella la lingurică, pe pârtie, după ce au halit niște ciocănele delicioase caramelizate, cu gust de ceafă de porc, și cu aromă de mititei.

Domnilor parlamentari, domnilor președinți, băh, vă rog eu, după ce ați salvat CEO, ocupați-vă și de Rânca! E nevoie de voi!

 

   

Citește și:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *