Tableta lu’ Matei

Justiția de tarabă a dat liber înjurăturilor și jignirilor pe Facebook!

Rețeaua de socializare Facebook e spațiu public, după cum a statuat Înalta Curte de Casație și Justiție, încă din 2013. La Tg-Jiu, argumentațiile instanței supreme sunt interpretate în funcție de cine sunt părțile din dosar. La Gorj, dreptatea se vinde la tarabă. Dacă aveți curiozitatea să vedeți cine conduce instanțele, unele secții ale acestora și legăturile de familie din întreg sistemul (poliție – Parchet -instanțe), o să realizați că, de fapt, e un cerc de putere și influență care face legea, nu aplică legea.

Una dintre cele mai mari jigodii care a activat vreodată în politica locală mi-a adus jigniri, în mod repetat, timp de mai multe zile, pe Facebook, în urmă cu câteva luni. L-am dat în judecată pe maleficul ipochimen, însă judecătoarea Iulia Ruxandra Cîrstoiu de la Judecătoria Tg-Jiu a procesat mai greu partea cu demnitatea umană care este inalienabilă, cu dreptul la reputație, onoare, precum și atingerea dreptului la viața intimă, familială și privată, așa că a respins acțiunea.

Adică, doamna judecător a zis că e bine că m-a înjurat unu`, la modul jegos, pe Facebook, zile la rând.

Evident, am făcut apel, la Tribunalul Gorj, deși știam că nu se apucă vreun judecător să schimbe soluția judecătoriei. Aici, e o axiomă nescrisă că prostia trebuie să rămână unitară. Și așa s-a întâmplat: judecătoarea Otilia Popescu nu s-a complicat și mi-a respins apelul. Sigur că și prostia trebuie motivată, iar eu aștept cu nerăbdare motivarea ca să pot merge mai departe.

În concluzie, puteți să scrieți orice, orice, să jigniți, pe Facebook, orice, acum avem practică judiciară. Vă stau la dispoziție cu cele două hotărâri, ca să vă apărați în instanță.

Deci, puteți să scrieți, liniștiți, pe Facebook chiar și ”muie” sau alte chestii, că nu se jenează nicio doamnă în robă, ba chiar poate găsi o explicație lexicală și etimologică și o transpune în argumentație juridică. E liber la înjurături pe centura de socializare! Cu dezlegare de la cioclii din justiția gorjeană! ”Mue” sau ”muie”, cum e corect? Că nu mi-e clar!

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button