Tableta lu’ Matei

Ultima aberație…

… lansată de deputatul Radu Dinel Miruță e din sfera paranoiei, a paranormalului, a ezotericului și a egolatriei exacerbate. Ba chiar, frizează patologicul, la o simplă analiză a celor întâmplate în trecutul recent.

Pe scurt: Octavian Berceanu a fost șef al Gărzii Naționale de Mediu, cu susținerea USR, membru al acestui partid, din 2015, candidat pentru funcția de președinte al organizației politice, și activist de mediu, fiind consultant al Greenpeace. Datele sunt în CV-ul lui Berceanu, adică nu există echivoc.

El este cel care a venit, luna trecută, la sediul Carierei Roșia și a sunat la poliție să anunțe că exploatarea trebuie oprită, potrivit unei încheieri de ședință a Tribunalului București. Practic, Berceanu a urmat calea USR-ului și a ONG-urilor, pe care le slujește în egală măsură.

În 2019, Dan Barna, șeful USR din acea vreme, a venit în Gorj, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale și, în afară de confuzia pe care o fac miticii, aceea că Târgu Jiul e totuna cu Valea Jiului, a zis să terminăm cu cărbunele și să trecem termocentralele pe gaze. Și tot în ideea de a distruge Gorjul ăsta din Valea Jiului, în luna martie a acestui an, USR a atacat la Curtea Constituțională legea care permite finalizarea lucrărilor la hidrocentralele de pe Jiu.

Acum, Miruță zice că pe colegul său de partid, Berceanu, l-au pus cei de la PNL și PSD să vină la poarta carierei și să se dea cu curul de pământ ca să vină organele și s-o oprească. Păi, Miruță e în conducerea națională a USR, adică membru în Biroul Național al partidului, acolo unde se trasează linia pe care merg sectanții, unde se fac strategiile și se inventează sloganurile sforăitoare gen ”O Românie fără hoție”, ”Zero taxe pe salariul minim”. ”Fără pensii speciale”, etc., și n-a știut domnul deputat Dinel că vine Berceanu la Gorj să închidă cariera?

Accept că populismul și demagogia fac parte din arsenalul oricărui politician, dar când un deputat aruncă astfel de minciuni, niște născociri puerile, un vicleșug mărunt, de genul că PSD și PNL l-au adus pe Berceanu ca să-și taie singure craca de sub picioare, iar USR nu a știut ce va face ipochimenul, mă întreb ce li se întâmplă celor care trec pragul partidului și devin, dintr-o dată, de nerecunoscut. Le fac ceva electroșocuri, le pun șoricioaică în cafea, le spală creierul cumva, de ies așa robotizați în lume?

Reiau ce am mai scris de curând, ca să nu uite poporul: în doi ani de mandat, deputatul Dinel are o singură interpelare care privește Gorjul, în rest e interesat de interimatul de la Teatrul ”I.L. Caragiale” și de ce crește prețul biletelor la CFR, probabil vrea să meargă cu trenul pe litoral. Dar presa îl face erou! Dacă dați un search pe google, pare întâiul vorbete al județului, la câte interviuri dă pe oră.

Și așa i-am văzut și pe ipocriții care ”protestează”, în Piața Prefecturii, pentru nimic. De fapt, întreaga adunătură vrea să-l audă pe discipolul lui Dinel orăcăind! Un complexat care a adunat ură în el, la umbra lui Costică Somnambulu`, și acum o aruncă precum șarpele flecit de roata de la căruță. Apropo, am studiat personajul, iar după limbaj și gestică, pare că s-a prins ceva de el la cursurile de manipulare, altfel, dacă e după logica lui, vine vorba lui Vadim: ”Sper că aveți pastilele la îndemână, să nu vă fure vreo criză”. Și pe estropiatul ăsta, tot presa l-a făcut erou. Presa aia diluată, care aproape că nu mai există în Gorj, presa fără atitudine, care pândește o pupincureală profitabilă, că doar de aia agenda publică o fac câteva fleorțotine și niște siteuri și oengeuri obscure, care se cred mieji pe feizbuc.

 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button