Tableta lu’ Matei

Prințesa Xena și filozoful analfabet. Plus Radio ”Mishu” și regia de partid!

Știu, îmi veți zice că-s mârlan, că-s misogin și câte și mai câte, dar imi asum! Nu mai pot, m-au invadat știrile cu Xena care va veni și va candida la primărie și va salva orașul din mizerie. E prezentată de nește ziarijdi precum o prințesa războinică posesoare de c…oaie. Ce să mai, un fel de Ileana Cosânzeana updatată, care nu-l mai așteaptă pe Făt-Frumos sau Harap-Alb, că am uitat cu cine era îmbârligată, și îi arde un cap în gură Zmeului, evident, cu șapte capete.

Io presimt că nimfa asta e în metamorfoză și așa va rămâne! Când ești inventată de unul care se crede filozof, dar dezbracă cuvintele de sensuri și scrie ”miau” ca pisica, vorba lui Vadim, nu poți depăși starea de larvă.

Un amic, mai bagabont, mi-a zis că pe viitoarea primăriță o microcipează la pupezoaică unu jmecher, după ce a termoscanat-o la mastroacă altul și mai bazat. Mvai, și acum face team-building la partid pentru îmbunătățirea performanțelor membrilor. Performanțelor politice, perverșilor!

O aștept pe primăriță în prima conferință de presă. Nu, nu am întrebări, pentru că ar trebui să-i livrez, mai întâi, răspunsurile, așa cum se practică de presa deontoloagă și profesionistă. Vreau doar să-i recit niște versuri:  ”Tu ar trebui să fii ținută sub cheie / Mai ai trei operații grele, de făcut să fii femeie”.
În altă ordine de idei, ca să folosesc un limbaj dă lemn, am auzit-o pe ziarizdă zicând pe gură: ”Multe din scandalurile de la spital sunt un soi de intoxicări, pentru că și eu și dumneavoastră avem unele informații și știm din ce zonă vin și care este substratul”.

Fraza a fost rostită la Radio ”Mishu”, (cu M, ca să n-avem vorbe la proces!).

Aha, deci filmul semi-porno de la psihiatrie, magazia de alimente insalubră, magazia improprie în care se țineau medicamente și dezinfectanți, concursuri măsluite, achiziții publice cu încălcarea legii, ascunderea infecțiilor nosocomiale, toate acestea și multe altele cuprinse în raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății au fost ”un soi de intoxicări”?

Așa li se transmite de la partid. Pardon, din regie. Pentru că la Radio Erevan au și regie. De partid!

Zic să facem un experiment cu niște ziarizde: să fie trimise la conferințele de presă fără mijloace tehnice. Credeți că sunt în stare să-și ia notițe? Ideea e furată de la Boanchiș, dar e prea mișto să n-o pun în context: ”Dacă le scoatem bateriile, i-am distrus!”. Bateriile de la telecomandă. Una roșie, cu multe butoane…

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *