Tableta lu’ Matei

Martalogii anticorupție

Atâta impostură și manipulare în presă și politică nu am mai întâlnit în nicio perioadă, fie ea și electorală, de 27 de ani, de când activez în media. E vorba de două chestiuni care au escaladat la modul grotesc, în ultimele zile/săptămâni.

Prima: Ce n-a descoperit SRI Cluj, al cărui sediu se apucase să-l renoveze firma ”mafiei italiene”, care a demarat lucrările pe Calea Eroilor, au descoperit abia acum căutătorii pe net de subiecte de presă anti-Romanescu. E o lecție securistă de manual de manipulare, un subiect reîncălzit special pentru această campanie.

Concret: presa locală, sau ca să fiu mai precis, două site-uri locale, presafărăstăpâni.ro și defunctul gorj-domino.ro (gorjonline.ro de astăzi) au scris încă din 2020/2021 despre legăturile firmei care câștigase, în 2019, lucrările de pe Calea Eroilor, cu așa zisa Mafia italiană. Era perioada în care se excavase o bună bucată dintre străzile Popa Șapcă și Geneva și lucrările fuseseră abandonate. Se invoca, la vremea respectivă, unele deficiențe la proiect, mai exact la dimensionarea rețelelor subterane, racordările la casele din zonă, etc. În realitate, firma italiană, Consorzio Stabile EBG Group încasase ceva bani de la Tg-Jiu și își lăsase subsidiara din România, Consorzio Stabile EBG SRL să continue lucrările fără bani. În final, s-a ajuns ca lucrarea să fie subcontractată unor alți rupți în cur, CTC Edil Construct SRL din Giurgiu, incapabilă să rezolve situația în termenele contractuale și de aici întreaga epopee în legătură cu lucrările de pe Calea Eroilor.

Manipulatorii neprihăniți de azi au reîncălzit subiectul și au tras de el ca de ciunga Orbit, pe siteuri mai mult sau mai puțin obscure, de unde a fost preluat de alte siteuri care se pretind a fi profi, și prezentat ca un subiect nou-nouț, exclusiv, prezentat în premieră, ceva de care nu s-a mai auzit. Mai mult, manipulatorii, acești martalogi anticorupție, aceste fenomene ale micului ecran care driblează cu oximoroanele mai ceva ca Ronaldo Dințosu’ și își creează niște scenarii în care chiar cred și ei, au lăsat de înțeles că firma italiană, cu legături cu Mafia italiană, a executat lucrările până la final, a încasat 3 milioane de euro, și ele nu sunt recepționate din cauză că sunt de proastă calitate. Dacă nu afirmau asta, subiectul le pica la sumar, adică era unul cam de rahat, fumat deja de presă, în urmă cu patru ani.

Surprinzător sau nu, acum s-a trezit și Miruță (USR) și vorbește cu aplomb despre mafia italiană, firma italiană și conexiunile cu Romanescu. În afară de manipulare, și la mega-ziarijdi, dar și la Miruță, subiectul e împănat cu multă ticăloșie. Adică să cunoști adevărul, dar să spui altceva e o chestiune care frizează patologicul. Au dublă sau chiar triplă personalitate: zbiară sau o dau brusc în caterincă de mă întreb dacă ăștia de specialitate n-ar trebui să-i ia la un consult obligatoriu. Cu izoleta!

Și a doua: viermănesc prin politica locală niște fomiști care-și schimbă discursul în funcție de cum îi înțeapă ficatul de la ”meniul zilei” și vorbesc ei de interlopi, însă uită că au impus chiar ei exponenți ai unor grupări interlope să candideze pentru funcția de primar într-o comună. Nu-i așa, bă, c…ae? Nu-i așa, Florență?

Din grupul ăsta de fomiști se livrează în spațiul public niște înregistrări regizate de doi bețivi la un țoi de Mona. Unul, a cărui cocoană a fost și încă mai este la încasare din bani publici, îl învață pe altul, un troglodit care dă impresia că îl strâng espadrilele sau s-a epilat, recent, inghinal, ce să spună public. Dacă ascultați tâmpeniile pe care gașca asta de pe Cartoon Network le rostogolește în spațiul public, e clar că indivizii sunt neajutorați rău, le-a rămas o bucată de carismă între dinți și când vor să se dea jmecheri se scuipă pe piept.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *