Tableta lu’ Matei

Despre niște maidanezi și moartea pasiunii

Asist, în ultima vreme, la acțiunile unor ipocriți supremi care vorbesc tare și neinteligibil, dar să se audă și mai ales să se vadă ce cantitate de prostie cară pe kilogram. E cu scrâșnituri de dinți, cu ură și obidă și deontologeală pudrată cu scârboșenii care vin pe linia călăuzitoare a unor sfertodocți.

  1. A fost ziua maidanezului, așa că a fost un bun prilej pentru o așa zisă asociație de protecția animalelor (apropo, din ce bani se hrănesc ăștia?) să mai livreze ceva de impact, cu bătaie lungă, ca să-i sensibilizeze pe iubitorii de animale și să-i manipuleze apoi, cu ușurință, politic. Familia Cruellei trăiește acum doar de pe urma câinilor, de când nici ginerele nu mai aduce niciun ban în casă. L-au dat afară, cu șuturi în cur, de la fabrica de făcut șmenuri pe bani mulți și a rămas și fără solda de 150 de milioane vechi, lunar. În aceste condiții, eu fiind sensibil la nevoile acestor potăi, fac apel la furnizorii de hrană pentru maidanezi să trimită mai multe conserve ca să se hrănească și familia la doamna Cruella. Serios, avem în Gorj, DSP, DSV, Poliția animalelor? Că înțeleg că depozitul privat de maidanezi n-ar avea autorizații de niciun fel!
  2. Un lătrău de profesie, maidanez dă Bucale, se tot ia de gorjeni, în general și de GorjOnline în mod special. Javra a fost adoptată de milă de către un fost senator, care activează în mediul academic, și s-a aciuat într-un minister. Ce face acolo? Taie frunze la câini, în timpul programului, pe centurile de socializare. Cum a ajuns acolo? Ne vom documenta și asupra concursului, angajării, fișa postului, etc. Nu de alta, dar poate vrea iarăși în politică, la anul, că de când a dispărut padocul lui Ghiță, a mai apărut o singură dată, ca tânără speranță la ALDE, apoi a rămas în lesă. De slogan, ne ocupăm noi. Siglă nu mai trebuie, poate să folosească liniștit curcubeul și să-și ia ciorapii roz ca să impresioneze cocotele.
  3. În presa locală e mișto! Articolele de referință sunt: ”Ce pun gospodinele în zacuscă pentru a fi mai gustoasă” și ”Țuica de prune, cât costă la cazan și cât la magazine”. Restul e umplutură! Dar una de calitate, finanțată de la partid. La tv-urile locale e moartea pasiunii! În presa scrisă, e tot mai evident că sumarul e făcut de secretarul de partid.
  4. Aș mai scrie despre un sclăvete local, care până acum câțiva ani puțea a ”Visul Imaginației” și făcea shopping doar când vedea afișul cu ”Totul la 2 lei”, dar ar trebui să mă îndepărtez de maidanezi și să deschid un alt capitol, cel al șobolanilor și, oricum, de ceva vreme a evoluat la statutul de sclăvete bivalent. De ce? Pentru că, pe lângă evazionistul național, judecat de Tribunalul București, sclăvetele cu față de șoarece în putrefacție și-a mai luat un stăpân. Dacă le pui creierele la un loc, abia egalează o bibilică. Amândoi învață să scrie. Deocamdată sunt la faza de ”note” și delațiuni, apoi urmează ”A” mare de mână. Când te crezi patron de fițuică și trimiți adrese din calitatea asta unor instituții, sub masca Legii privind accesul la informațiile de interes public, ca să te interesezi de ofertele unor firme care concurează cu societatea pe care a coordonezi, din poziția de sclăvete, frizează penalul. ”Nu e bine dottore, nu e bine!”

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *