Curiozități

Creatura marină bizară descoperită pe o plajă, de un turist. S-a dovedit a fi o delicatesă, în valoare de 55.000 de euro

Un grup bizar de creaturi marine eșuat pe o plajă din Marea Britanie ar putea valora o sumă foarte mare de bani, au aflat cei care au descoperit-o.

Martyn Green și familia lui, din New Brighton, au plecat într-un weekend în nordul Țării Galilor, lângă Caernarfon, când au dat peste ceva ce părea a fi o bucată de lemn care a stat mult în apă. Însă, când s-au apropiat, și-a dat seama că „lemnul” era acoperit de tentaculate în scoici. Martyn a spus că nu seamănă cu nimic din ceea ce a văzut vreodată, potrivit Liverpool Echo.

„Soția mea, Gemma, a găsit-o. Ne plimbam pe plajă, iar ea m-a atenționat Întoarce-te, uită-te la asta. Ne-am dus și am aruncat o privire și părea că este ceva care nu aparține acestei lumi”, a declarat el pentru sursa citată.

Martyn a căutat pe Google și a aflat destul de repede că a descoperit o creatură marină care valorează foarte mult – Goosenecked Barnacles (pedunculata). Este o specie marină foarte rară, considerată o delicatesă, care poate fi întâlnită în Spania și Portugalia.

„Se pare că este una dintre cele mai scumpe creaturi marine”, a spus el, precizând că, după ce a căutat prețuri, a evaluat exemplarul pe care l-a descoperit el la aproximativ 55.000 de euro.

Martyn, care conduce o agenție de marketing, spune că nu a vrut să dezvăluie locația exactă a creaturii, pentru a încerca să o salveze.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button