Stil de viață

Cura cu struguri, benefică pentru sănătate și pentru siluetă

Strugurii sunt boabe calorice și simbol al abundenței. Aceste fructe cunoscute din vremuri îndepărtate sunt folosite în alimentația curentă ca desert, iar în cea dietetică sub formă de cură.

Strugurii conțin în medie 75-80% apă, 15-20% zaharuri, 0,5% acizi organici și săruri minerale (potasiu, calciu, fosfor, sodium), vitamine.

100 grame de struguri au în jur de 100 de calorii. Bogăția lor de vitamine arată că reprezintă 30% din doza zilnică de vitamina B și 50% din necesarul de vitamina C.

Excelente medicamente naturale, strugurii sunt bogați în apă, zaharuri și vitamine și săraci în purine și sodium. Se recomandă pentru efectul diuretic în nefritele cronice, dar și în litiazele renale.

Cura cu struguri crește totodată volumul de urină și ajută la eliminarea ureei, a acidului uric și a clorurii de sodiu.

Strugurii se recomandă sub forma unei cure și în stimularea activității intelectuale, în corectarea unei tulburări de nutriție și în combaterea stărilor febrile. De asemenea, cine urmează o cură cu struguri, trebuie să țină seama că are și contraindicații, în cazul celor cu diabet sau obezitate.

Cura cu struguri
La persoanele slabe se recomandă o cură aditivă, adică de consumare a unei cantități de struguri peste ceea ce mâncați în mod obișnuit, iar cei cu kilograme în plus trebuie să facă o cură substitutive, adică să consume strugurii în locul altor alimente.

În cura aditivă, cantitatea de struguri nu trebuie să depășească un kilogram pe zi, cantitate repartizată în 3-4 porții, atunci când dieta de bază conține legume și cereale bogate în celuloză.
În cura substitutivă, cantitatea de struguri consumată zilnic poate ajunge la 2-3 kilograme, repartizată în 4-5 porții de cite 500 grame fiecare. Durata curei va fi de 10 zile. Uneori, se pot alterna zile de dietă normală cu zile cu struguri. Desigur, înainte de a începe o astfel de cură este necesar să obțineți avizul medicului.
Terapeuții recomandă ca în cazul acestei cure strugurii să fie foarte bine spălați, preferabil sub un jet de apă.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *