Dezvăluiri

Crede că parcurile fotovoltaice de la CE Oltenia ar putea să fie gata anul viitor

Planul de Restructurare pe care CE Oltenia l-a semnat cu Comisia Europeană prevede realizarea unor parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaz ca monedă de schimb practic pentru retragerea grupurilor pe cărbune din circuitul energetic național. Doar că, până în acest moment, evoluția acestor investiții bate pasul pe loc, iar în ceea ce privește capacitățile pe gaz se spune că sunt deja întârzieri de peste doi ani și jumătate în realizarea lor. Fostul președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, crede că, dacă lucrările la parcurile respective vor începe în două-trei luni, atunci acestea ar putea să fie funcționale anul viitor.

„Termenele de execuție după semnarea proiectului pot fi de la șase luni la doisprezece luni. Dacă începem aceste proiecte în execuție într-un termen rezonabil de două-trei luni, se pot pune în funcțiune aceste capacități începând cu anul 2024”, a declarat Daniel Burlan, la TV Sud.

Au apărut contestații!

Chiar dacă părea că lucrurile merg către direcția bună cu realizarea acestor parcuri fotovoltaice, au apărut anumite probleme. Este vorba de niște contestații care au fost făcute în urma licitațiilor care s-au desfășurat.

„Am văzut că, la acest moment, există niște contestații pe licitațiile care au fost făcute și sper să fie rezolvate cât mai repede aceste contestații astfel încât, să avem puse în funcțiune aceste capacități”, a mai spus Burlan.

În total, ar trebui construite opt astfel de parcuri fotovoltaice care ar urma să aibă o capacitate totală de 450 MW.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *