Ultima oră

Cum a reușit un bărbat să supraviețuiască după ce a petrecut 20 de minute sub apă

Un tânăr de 26 de ani din Louisiana a fost spitalizat după ce a suferit leziuni cerebrale grave în urma unui înec - iar familia și prietenii săi „devastați” cer acum autorităților locale să ia măsuri suplimentare.

Christopher Gilbert, proaspăt absolvent al unui masterat la Louisiana Tech University, aproape s-a înecat pe 14 aprilie în lacul D’Arbonne din Farmerville, în timp ce se afla cu prietenii la un restaurant din apropiere, potrivit postului local KSLA, citează People.

Familia lui Gilbert susține că unul dintre prietenii săi l-a împins intenționat în lac – știind că Gilbert nu știa să înoate – și că acesta a stat sub apă aproximativ 20 de minute înainte ca un trecător care mânca la restaurant să se arunce în apă pentru a-l salva, potrivit publicației.

Yolanda George, mama victimei, a declarat pentru KSLA că a primit un telefon de la una dintre fetele din grupul de prieteni ai lui Gilbert la scurt timp după incident.

„A sunat o prietenă de-a lui și plângea isteric. Mi-a spus că Chris a căzut în lac și că a stat sub apă timp de aproximativ 20 de minute”, a declarat mama băiatului, adăugând că fiul ei a fost transportat cu avionul la un centru medical al Universității de stat din Louisiana pentru tratament.

Citește și:

Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European
După ce a ajuns la spital, mama lui a declarat că medicii i-au spus că Gilbert avea leziuni cerebrale grave în urma incidentului.

„Doctorul ne-a chemat și mi-a spus că, în acel moment, era în moarte cerebrală, iar restul organelor sale începuseră să cedeze. Că aveam la dispoziție 72 de ore cu aparatul ECMO. Este un fel de dializă pentru plămâni și a trebuit să-l pună pe un ventilator”, și-a amintit ea.

„Am fost devastată. Am simțit că viața mea s-a sfârșit în acel moment. Fiul meu aspiră să devină medic. Și-a luat anul trecut masteratul în științe biologice. Se pregătește pentru facultatea de medicină, așa că faptul că i s-a întâmplat asta … Am fost pur și simplu devastată”, a mai spus mama victimei.

Potrivit mamei sale, Gilbert și-a recăpătat ulterior cunoștința, poate acum să mănânce singur și a fost deconectat temporar de la sistemul de susținere a vieții, a relatat postul local KNOE.

Avocatul familiei, Claudia Payne, a declarat pentru KSLA că prietenii lui Gilbert au spus inițial poliției că acesta a căzut în lac, dar investigațiile ulterioare au arătat că o femeie din grup l-a împins în apă. Unul dintre prieteni a încercat să-l scoată pe Gilbert din apă, a precizat Payne, dar trecătorii din restaurant au fost în cele din urmă cei care l-au scos și l-au resuscitat până la sosirea autorităților.

Urmărește Știrile PRO TV pe canalul de social media preferat:
Sursa: People

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *