Ultima oră

Cum poți primi 30.000 de EURO ca să te muți în Toscana

Cumpărarea unei case în Toscana rurală se află pe lista de dorințe a multor oameni, însă proprietățile imobiliare din regiune sunt extrem de scumpe.

Totuși, dacă acționați rapid, o nouă ofertă v-ar putea transforma visul în realitate, notează Euronews.

Autoritățile regionale din Toscana au anunțat că vor plăti oamenilor până la 30 000 de euro pentru a se muta în orașe de la munte unde populație este în scădere.

Iată ce presupune schema și cine poate aplica.

În toată Italia, orașele și satele rurale se confruntă cu o criză demografică.

Tragedie la fabrica de cașcaval de la Ibăneşti. Patru bărbați, între care și directorul fabricii, au murit după ce au intrat într-un bazin de decantare
Pe măsură ce locuitorii se mută în orașe pentru oportunități mai bune de angajare, comunitățile mici rămân cu o mulțime de case abandonate și economii în scădere.

Recent, consiliile locale au venit cu diverse soluții pentru a crește numărului de locuitori, inclusiv vânzarea de proprietăți pentru doar 1 euro.

În Toscana, autoritățile au optat să plătească oamenii care aleg să trăiască în comunitățile aflate în dificultate.

Prin noul program, denumit „Rezidență în munți 2024”, solicitanții vor primi între 10 000 și 30 000 de euro pentru a-și cumpăra o casă. Totuși, aceasta trebuie să fie într-un oraș de munte cu mai puțin de 5.000 de locuitori, dintre care 119 sunt în Toscana.

În plus, contribuția financiară nu poate depăși 50 % din costul de cumpărare și renovare a proprietății.

Munții Toscanei sunt „teritorii de o frumusețe unică, cu sate care trebuie redescoperite și care, cu toate acestea, suferă de depopulare”, a declarat Stefania Saccardi, vicepreședinte regional al regiunii Toscana.

„Decizia de a locui într-una dintre aceste comune este, prin urmare, o provocare și o oportunitate, în special pentru tineri, și șansa unei noi alegeri de viață.”

Cine este eligibil pentru subvenție? Atenție, există condiții stricte cu privire la cine este eligibil să solicite subvenția.

Solicitanții trebuie să fie cetățeni italieni sau cetățeni ai unui alt stat membru al Uniunii Europene, sau cetățeni din afara UE care dețin un permis de ședere cu o durată de cel puțin 10 ani.

De asemenea, aceștia trebuie să fie înregistrați ca rezidenți într-un oraș italian, dar să nu locuiască într-o comunitate montană (conform categoriei Institutului Național Italian de Statistică).

Cererile pot fi depuse prin intermediul formularului online de pe site-ul regiunii Toscana și trebuie trimise până la 27 iulie, ora 13.00 (ora Europei Centrale).

Sursa: Euronews

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *