Stil de viață

Cum să obţii imunitate în mod natural

Dacă te numeri printre persoanele care răcesc sau se îmbolnăvesc foarte uşor, află că îţi poţi îmbunătăţi imunitatea şi în mod natural, fără alte suplimente alimentare. Studiile au arătat că, mai mult decât factorii genetici, mediul înconjurător joacă un rol predominant pentru imunitate.

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au privit atent mostre de sânge a peste 100 de seturi de gemeni identici pentru a urmări peste 200 de componente ale sistemului imunitar şi activităţilor, iar astfel au descoperit că trei sferturi din diferenţele dintre perechi nu aveau legătură cu moştenirile genetice. Asta înseamnă că sistemul imunitar depinde foarte mult de noi.

Redu nivelul de stres
Stresul este asociat inflamaţiilor din organism, care este un răspuns ajutător sistemului imunitar, dar poate avea un efect negativ asupra sănătăţii. O doză zilnică de ”mindfulness” (meditaţie) poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, iar în acest sens îţi pot veni în ajutor aplicaţiile pentru meditaţii sau activităţi precum cititul unei cărţi sau timpul petrecut cu prietenii.

Râzi mai mult
Persoanele care râd mai mult, cel puţin atunci când se uită la filmuleţe amuzante, au şanse între 50% şi 100% să crească nivelul activităţii celulare, menite să ucidă virusurile, arată un studiu. Aşadar, urmăreşte un show de comedie, un film sau vorbeşte cu cel mai amuzant prieten al tău, iar organismul îţi va mulţumi.

Meditează
Meditaţia poate avea un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, arată un studiu publicat în jurnalul Psychosomativ Medicine. În acest experiment, participanţii care meditau timp de opt săptămâni arătau un răspuns crescut al sistemului imunitar la vaccinul antigripal.

Consumă alimente bogate în micronutrienţi
S-a demonstrat că deficitul de micronutrienţi poate fi un factor dăunător sistemului imunitar. Deficitul de zinc, seleniu, fier, cupru, acid folic şi vitaminele A, B6, C şi E ar putea afecta imunitatea. Multe dintre aceste vitamine şi minerale se pot regăsi în alimentele pe care obişnuim să le consumăm precum legume şi cereale integrale, dar nu şi în alimentele procesate.

Respiră corect
Un umi­dificator te-ar ­putea ajuta să respiri corect. ­Siste­mul respirator nu are nevoie de substanţele ­străine pe care le inhalăm. Sub 40% din procentul umidităţii, virusurile şi bacteriile se acumulează în plămâni, scrie csid.ro.

Răsfaţă-te cu un masaj
Un masaj de 45 de minute poate sprijini celulele albe în lupta cu patogenii şi poate reduce proteinele inflamatorii, care se află în strânsă legătură cu bolile autoimune, se arată într-un studiu. Aşadar, profită de beneficiile unui masaj de relaxare ori de câte ori ai puţin timp liber.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *