Monden

Cunoscut cântăreț de muzică de petrecere din Târgu Jiu la un pas de orbire!

Mihai Priescu, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică de petrecere din Târgu Jiu a trecut prin momente de coșmar după ce un medic i-a dat o veste teribilă: că este la un pas de orbire.

De loc din Târgu Jiu, cântărețul Mihai Priescu a trăit, în urma cu doar câțiva ani, cel mai mare șoc, asta după ce un medic i-a dat un diagnostic crunt: hemoragie vitreană. A început de urgență un tratament, dar fără efect. „Se întâmpla în urmă cu 3 ani… Într-o dimineață, când m-am trezit, având draperiile trase la dormitor, era întuneric… Am dat sa mă uit cât e ceasul și, din întâmplare, m-am uitat doar cu un ochi (dreptul) și am văzut ca am imaginea încețoșată. Au trecut câteva zile și nu observam nicio schimbare în bine. Am hotărât să merg la un doctor oftalmolog, am făcut asta, iar diagnosticul era „hemoragie vitreană”. Asta însemna că, la recomandarea medicului, ar fi trebuit să renunț la una din pasiunile mele: sala de forță. Mai mult, îmi spusese ca risc sa rămân fără vedere. Am fost șocat în momentul ăla! Am început tratamentul și după câteva zile bune nu simțeam nici-o îmbunătățire a vederii. Am hotărât să merg la Craiova la un alt medic, iar ceea ce am aflat acolo, era cu totul diferit. Medicul mi-a spus ca am keratoconus de gradul 2 la ochiul drept. (…) Am ajuns și la renumitul doctor Massimo Busin în Italia, sperând la un tratament mai simplu. După lungi investigații, s-a hotărât să port la ochiul drept o lentilă semidură care mă ajută foarte mult. Asta până când, sper eu, o să apară o soluție care să rezolve definitiv această problemă. Nu am primit restricții legate de accesul meu în sala de forță, așadar sunt bucuros că primul medic care m-a consultat și îmi dăduse verdictul dur de a „uita” ca există așa ceva, s-a înșelat în privința asta” a declarat pentru wowbiz.ro, cântărețul Mihai Priescu.

Keratoconusul ochiului este o boală destul de gravă, care se manifestă sub forma de deformare progresivă a corneei. În acest caz, acesta din urmă are o formă conică. Inițial, celulele unui singur strat al corneei sunt distruse, ca urmare a căror rigiditate scade drastic. Apoi, datorită faptului că lichidul intraocular se presează pe el, se formează în exterior o proeminență a corneei. Keratoconus duce, adeseori, la orbire completă și, în cazul fericit, conduce la o reducere semnificativă a vederii.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *