Dezvăluiri

Cunoscut primar PSD, TRIMIS ÎN JUDECATĂ pentru DELAPIDARE! Un alt dosar, rămas în pronunțare!

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu l-au trimis în judecată, la finele săptămânii trecute, pe primarul social-democrat al comunei Peștișani, Cosmin Pigui, pentru comiterea infracțiunii de delapidare. Pigui mai este judecat într-un dosar sub acuzația de instigare la fals în declarații, iar instanța a stabilit termen pentru pronunțarea primei soluții, la finalul acestei luni.

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, și fostul său partener de afaceri, Paul Fuiorea, vor fi judecați de către Judecătoria Tg-Jiu pentru delapidare, după ce au fost trimiși în judecată de procurori, în penultima zi a anului trecut.

Totul a pornit în 2015, când societatea care deținea una din cele mai mari tipografii din Craiova a cerut insolvența firmei Forpablo Prest SRL, administrată de Paul Fuiorea, dar controlată, de facto, de Cosmin Pigui. Firma a editat, la un moment dat, un cotidian local și a rămas cu datorii uriașe la tipografie, la salariați și la bugetul de stat, iar în cursul procesului de insolvență lichidatorul judiciar a cerut, în repetate rânduri, judecătorului sindic antrenarea răspunderii patrimoniale a administratorului și să analizeze oportunitatea executării silite a acestuia. Deși procesul de faliment s-a încheiat în urmă cu doi ani, rețeta sifonării banilor din firmă a fost prezentată procurorilor care, la finalul cercetărilor, au sesizat Judecătoria Tg-Jiu cu actul de inculpare al celor doi parteneri de afaceri.

Părți vătămate în dosar sunt Administrația Județeană a Finanțelor Gorj, firma Succes Nic Com SRL și aceeași tipografie care a cerut falimentul firmei Forpablo Prest, în urmă cu aproape șapte ani, iar potrivit unor informații, prejudiciul se ridică la câteva miliarde de lei vechi.

O nouă sentință…

…este așteptată, pe 25 ianuarie a.c., în dosarul în care primarul Cosmin Pigui a fost judecat pentru instigare la fals în declarații.

Inițial, în ianuarie 2020, Judecătoria Tg-Jiu a soluționat dosarul cu o pedeapsă de 1 an de închisoare, pentru Pigui și a dispus amânarea aplicării acesteia pe un termen de încercare de doi ani. Ulterior, Curtea de Apel Craiova a trimis dosarul spre rejudecare, iar judecătorii au amânat pronunțarea până la finalul acestei luni.

În acest dosar, primarul Cosmin Pigui a fost trimis în judecată după ce, în martie 2018, a lovit mașina Primăriei Peștișani și a mințit că nu era el la volan. Acesta l-a convins pe șoferul primăriei să declare că el conducea Dusterul instituției, în momentul tamponării, numai că, anchetatorii au stabilit, pe baza probelor și a declarațiilor unor martori care au infirmat spusele primarului și ale șoferului, că cei doi au mințit și i-au trimis în judecată pentru instigare la fals, fals în declarații și participație improprie la fals intelectual.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button