Dezvăluiri

CUTREMURĂTOR! Cronica unei CRIME anunțate la 112! Criminalul a parcat mașina, cu victima decedată pe bancheta din spate, la două străzi de Poliția Tg-Jiu!

Detalii înfiorătoare ies la iveală despre crima de la Baia de Fier, care a avut loc miercuri noaptea, când Raimond Călin Căldăraru, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Bengești, a ucis-o, cu mai multe lovituri de cuțit, pe fosta sa iubită, Denisa Ionela Martin, o fată de 19 ani, din localitate. Filmul evenimentelor, așa cum a fost descris de procurori, scoate la iveală, dincolo de detaliile terifiante ale unei crime atroce, incompetența poliției de a prinde criminalul pe traseul de 51 de km dintre Baia de Fier și Tg-Jiu, deși au fost trei apeluri la 112 în care au fost descrise acțiunile infractorului. Pe fondul lipsei de reacție a poliției, în mai puțin de o oră, tânăra a fost urmărită în trafic, prinsă și înjunghiată cu cuțitul, urcată de bancheta din spate a BMW-ului criminalului și transportată la Tg-Jiu, în curtea unei case aflată la două străzi de Poliția Municipiului Tg-Jiu, acolo unde a fost găsită decedată de polițiștii de la Ordine Publică.

”Cazul Caracal” ar fi trebuit să reprezinte un moment de cotitură pentru Poliția Română, pentru operatorii STS ai Serviciului de urgență 112 și pentru toate agențiile specializate de intervenție, ”în vederea asigurării unei reacții imediate, uniforme și unitare pentru soluționarea urgențelor”, însă în România timpii de reacție nu se măsoară în secunde, ci în zeci de minute, ore, săptămâni sau chiar luni.

Filmul crimei

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus, joi, reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, a suspectului Raimond Căldăraru, în vârstă de 20 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi lipsire de libertate în mod ilegal, după ce miercuri noaptea acesta și-a ucis fosta iubită, cu câteva lovituri de cuțit.

Procurorii au stabilit că în noaptea de 14/15 iulie a.c., în jurul orelor 00.00, fiind animat de sentimente de gelozie cu privire la împrejurarea că, Denisa Ionela Martin, în vârstă de 19 ani, cu care avusese în trecut o relaţie amoroasă, s-a întâlnit cu o altă persoană de sex masculin, Raimond Căldăraru i-a urmărit pe cei doi în trafic, la volanul autoturismului său, un BMW, pe traseul Polovragi – Baia de Fier, încercând să-l determine pe tânărul aflat la volan să oprească, prin manevre de depăşire, semnale acustice şi luminoase, după cum este descris evenimentul de către procurori.

”În jurul orelor 00.20, după oprirea acestui autoturism pe raza satului Cernădie, comuna Baia de Fier, suspectul a coborât din autoturism, s-a înarmat cu un briceag, pe care l-a scos din portiera autoturismului său, situată în dreptul scaunului şoferului, s-a îndreptat spre autoturismul în care se afla victima. Aceasta din urmă a fugit către autoturismul unui alt martor, încercând să-şi asigure scăparea prin intrarea în acel autoturism, însă nu a reuşit întrucât suspectul a doborât-o la pământ, s-a poziţionat deasupra acesteia şi a ridicat braţul înarmat cu briceagul şi a aplicat cu intensitate mai multe lovituri victimei în zone vitale, care au condus ulterior la decesul acesteia.

Imediat după aplicarea loviturilor, dar înainte de a interveni decesul victimei, suspectul a transportat-o pe aceasta în interiorul autoturismului său, lipsind-o în mod ilegal de libertate, după care a demarat cu viteză şi a transportat-o până în municipiul Târgu-Jiu, pe strada România Muncitoare, la locuinţa unei alte persoane”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu.

Concret… 

procurorii au stabilit că, prin apelul la numărul de urgenţă 112, efectuat la scurt timp după miezul nopții de miercuri spre joi,  mai exact la orele 00.23, tânărul care o însoțea pe victimă a sesizat faptul că, în comuna Baia de Fier, sat Cernădia, are loc un conflict și a precizat că, un bărbat a coborât dintr-un autoturism marca BMW de culoare gri, fiind înarmat cu un cuţit şi se îndreaptă ameninţător spre o femeie.

După numai 3 minute, la orele 00.26, acelaşi tânăr a apelat, din nou, numărul de urgenţă 112 și a spus că femeia fusese înjunghiată.

După alte 4 minute, la orele 00.30, o altă persoană a sunat, iarăși, la 112 și a relatat cele întâmplate, ba mai mult, a menționat că a încercat să urmărească autoturismul agresorului înarmat.

Cam așa sunt descrise faptele în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj care explică, în final, extrem de lapidar, cum a fost găsit tânărul care ajunsese deja în Tg-Jiu.

”Urmare a apelurilor la numărul de urgenţă 112, un echipaj de poliţie din cadrul I.P.J. Gorj – Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, Biroul de Ordine Publică, a intervenit la locuinţa respectivă, din municipiul Târgu-Jiu, victima fiind găsită în interiorul autoturismului parcat în curtea locuinţei, pe bancheta din spate”, se arată în comunicatul procurorilor.

Cu alte cuvinte, au fost trei apeluri la 112, într-un interval de șapte minute, în care au fost descrise faptele agresorului, inclusiv crima comisă de acesta și nu există nicio ”reacție imediată, uniformă și unitară” a poliției.

Ba mai mult, criminalul a reușit să parcurgă cei 51 de km dintre Baia de Fier și Tg-Jiu, pe DN67, să treacă prin comunele Bumbești-Pițic, Bengești și Scoarța, chiar prin fața unor posturi de poliție comunală, cu victima înjunghiată în mașină, și să nu fie prins.

Paradoxal, criminalul a ajuns la Tg-Jiu și a parcat BMW-ul în curtea unei case de pe strada România Muncitoare, despărțită doar de strada Ștefan cel Mare, adică la o distanță de câteva sute de metri, de sediul Poliției Municipiului Tg-Jiu, acolo unde a fost găsit de polițiștii de la Ordine Publică.

Tatăl tânărului a declarat jurnaliștilor că el le-a spus polițiștilor că fiul său se află în casa de pe strada România Muncitoare și a solicitat acolo și o ambulanță, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale victimei. Numai că, echipajul medical sosit la fața locului n-a mai putut face altceva decât să constate decesul acesteia.

Tabloul macabru…

…al incompetenței este completat de faptul că victima depusese plângere la poliție, în urmă cu exact două luni, pe 18 mai a.c., în care denunța faptul că era amenințată de către fostul iubit.

„Pe data de 18 mai, tânăra, care locuia fără forme legale în comuna Baia de Fier, a depus o plângere în care sesiza că ar fi fost ameninţată de tânărul de 20 de ani. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare. Au fost efectuate activităţi pentru identificarea celui în cauză, dar a reieşit faptul că în această perioadă se afla în străinătate”, a precizat IPJ Gorj.

Rudele tinerei acuză autoritățile că nu au făcut nimic ca să o protejeze pe aceasta și abia cu câteva zile în urmă a fost chemată la poliție pentru alte declarații.

„Luni a fost chemată la poliție și a dat altă declarație. O amenința, mesaje și toate cele. Eu l-am sunat de câteva ori și l-am rugat să înțeleagă, să o lase în pace, și i-am spus că o să aibă probleme cu poliția, cu gândul că poliția face ceva. Pe când poliția n-a făcut nimic. El mi-a spus să nu-l mai ameninț cu poliția că el oricum are pile și nu se face nimic. I-am spus și lui tatăl său, săptămâna trecută”, a declarat mama tinerei ucise.

Când a fost adus la audieri, la sediul Parchetului, tânărul încă purta hainele din noaptea crimei, acestea fiind pline de sânge.

 

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button