Ultima oră

Dacia a prezentat primul său model electric. Ce autonomie are?

După anunţul Renault de săptămâna trecută privind lansarea pe piaţă a primului model Dacia electric în 2021 acum a venit momentul mult aşteptat: iată primul model electric de la Dacia!

Dacia deschide un nou capitol al evoluției sale, abordând segmentul vehiculelor electrice! Ar fi trebuit să vedem în premieră acest show-car 100% electric Dacia la Salonul Auto Electric de la Geneva, dar pentru că a fost anulat primele informaţii au fost oferite de producător sub forma unui comunicat de presă.

Iată primul model electric de la Dacia

În prezentarea Renault de săptămâna trecută modelul electric Dacia era prezentat drept un „Urban City car’ pentru a descrie poziționarea sa în piață. Această informație a dus la convingerea că viitorul model electric Dacia va fi înfrățit cu Renault K-ZE, pe care francezii l-au dedicat anul trecut pieței chineze. Ei bine, Dacia electrică este aici și se numește Spring (eng.: „primăvară’).

Cu toate că estetica electricei de la Dacia diferă considerabil de modelul K-ZE de la Renault, se pot vedea cu ușurință similitudinile de dimensiuni și proporții dintre cele două modele. Dacia nu a dat mai multe informații despre dimensiunile SUV-ului citadin, cu excepția lungimii: Dacia Spring are 3,73 de metri, ceea ce o face „ideală pentru drumurile zilnice’. În versiunea-concept, Dacia electrică te cucerește cu o temă cromatică formată din gri pastel cu accente fluorescente de portocaliu.

Dacia spune că blocurile optice LED spate, în formă de Y dublat, reprezintă viitoarea semnătură luminoasă a mărcii, care va fi regăsită pe modelele viitoare. În partea frontală, farurile și luminile de zi se bucură, de asemenea, de tehnologia LED. Într-o abordare complet nouă pentru Dacia, Spring are luminile de zi poziționate deasupra farurilor.

Producătorul de la Mioveni s-a abținut în a împărtăși multe informații exacte privind Spring; este, până la urmă, un concept car, care va suferi modificări substanțiale în drumul către versiunea de serie. Ce ne-a lăsat Dacia să știm este că Spring „întrunește nevoile de practicitate și mobilitate urbană și suburbană’. Totodată, sugerează că Spring este o alegere oportună pentru administratorii de flote, mulțumită costurilor mici de întreținere, a modului facil de operare, a emisiilor (inexistente), a ușurinței de a o încărca.

În descrierea dată de Dacia în comunicatul de presă, „citadina electrică 100% se concentrează pe esențial, combinând simplitatea, eficiența și accesibilitatea. Versiunea de producție pentru Dacia Spring Electric va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2021, cu o autonomie ma mare de de 200 de kilometri (calculată după standardul WLTP), ceea ce o face ideală pentru utilizare în mediul urban și suburban.’

Acum nu trebuie decât să mai așteptăm un an până când să vedem versiunea de producție a lui Spring. Sperăm ca până atunci Dacia să ne încânte cu mai multe informații și, firește, imagini de la interior.

   
Sursă
auto-bild.ro

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *