Eveniment

Darius Vâlcov scăpă si de dosarul de corupție de la CA Craiova! Tribunalul Gorj l-a achitat, faptele s-au prescris

Curtea de Apel Craiova a dispus miercuri încetarea procesului penal împotriva lui Darius Vâlcov, fost ministru de Finanţe şi primar al municipiului Slatina, pe motiv că faptele s-au prescris, fiind anulată o condamnare de 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, primită de acesta la instanţa de fond.
Acesta a fost judecat pentru fapte de corupție și în Gorj. În județul nostru, fostul ministru al Finantelor, a ost achitat. Asta in anul 2020 de către Tribuanlul Gorj, asta pentru acuzatia de instigare la dare si luare de mita. Alti trei inculpati judecati in acest dosar au fost achitați. Decizia nu era la acel moment definitivă.El a fost achitat in baza articolului 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedura penala- fapta nu este prevazuta de legea penală.
în ce privește prescrierea decisă acum, aceasta are legătură cu dosarul în care, in vara lui 2020, Darius Vâlcov fusese condamnat de Tribunalul Dolj la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.
Peste doi ani le-a luat judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova să judece apelul în acest caz, după care magistraţii au constatat că faptele de care era acuzat Vâlcov s-au prescris, fiind aplicată în acest sens o decizie a Curţii Constituţionale.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *