Dezvăluiri

DECIZIE! Concursul pentru funcția de director de îngrijiri al Spitalului Tg-Jiu va fi reluat de la zero!

Managerul Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, Dumitru Vienescu, a dispus, joi, 14 octombrie a.c., reluarea procedurii de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de director de îngrijiri al unității medicale, după dezvăluirile Gorjonline.ro, cu privire la multiplele erori care apăreau în subiectele și baremul de corectare întocmit de comisia de concurs. Decizia a avut la bază propunerea comisiei constituită special pentru verificarea celor publicate de portalul de știri Gorjonline.ro și vine cu o zi înaintea desfășurării probei de interviu, în care singura candidată înscrisă în concurs urma să-și prezinte proiectul de specialitate.

Concursul pentru ocuparea funcției de director de îngrijiri al SJU Tg-Jiu va fi reluat de la zero, a anunțat, joi, conducerea unității medicale, după ce o comisie constituită prin dispoziția managerului Dumitru Vienescu a verificat unele aspecte privind procedura de organizare și desfășurare a concursului și a constatat greșeli în elaborarea subiectelor și a baremului de corectare.

Mai exact, la unul din subiecte, deși punctajul maxim acordat era de 20 de puncte, notarea defalcată însuma doar 15 puncte. Și în baremul de corectare s-a strecurat o eroare similară: punctaj maxim 20, iar defalcat notarea nu însuma decât 17 puncte.

De asemenea, un alt subiect conținea o indicare eronată a unui articol dintr-un Ordin al Ministerului Sănătății, când, de fapt, acel articol se regăsea la un punct dintr-o anexă la acel ordin.
În urma acestor constatări, comisia a propus reluarea procedurii de organizare și desfășurare a concursului, propunere aprobată de managerul SJU.

Trebuie spus că, cele două candidaturi înregistrate la concurs vor rămâne valide, dacă cei doi candidați își vor exprima, în scris, intenția de a participa, din nou, la acel concurs.
Reamintim, Lavinia Dobrescu, asistent medical la Secția Psihiatrie a SJU, a obținut nota 7,70 la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcției de director de îngrijiri al unității medicale, fiind singura care susținut examenul, luni, 11 octombrie a.c..

Contracandidatul acesteia, Alexandru Marian Mischie, asistent medical principal în cadrul Laboratorului de recuperare, medicină fizică și balneologie al SJU, nu s-a mai prezentat la concurs, după ce a observat mai multe greșeli în elaborarea subiectelor și baremelor, dar mai ales pentru faptul că organizatorii concursului l-au menținut în comisie pe reprezentantul DSP, medicul Cătălin Manciu, coleg de catedră cu Lavinia Dobrescu.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button