Ultima oră

Dependenţa de jocuri de noroc face ravagii

Dependenţa de jocuri de noroc face ravagii. În ultimii ani, a crescut de zece ori numărul românilor care nu pot trăi fără îşi joace banii şi sănătatea la ruletă, păcănele sau pariuri. O spun psihoterapeuţii, în cabinetele cărora cei căzuţi în această patimă îşi caută vindecarea.

În timp ce mulţi dintre ei ajung să piardă tot, statul câştigă an de an sute de milioane de euro din taxele impuse.

Pe aproape fiecare stradă, dai peste o casă de pariuri sau o sală de jocuri de noroc. Sute de mii de români le trec pragurile, împinşi de speranţa că vor câştiga. Acest vis devine rapid coşmar şi se numeşte dependenţă.

Psihoterapeuţii susţin că este greu să te vindeci când tentaţia e la tot pasul. Conform Oficiului Naţional al Jocurilor de Noroc, în România sunt 12.000 de săli de pariuri sportive, bingo, cazinou sau loterie. La acestea se adaugă aproape 400.000 de conturi în mediul online.

Sălile de jocuri vor dispărea din apropierea şcolilor doar dacă proiectul va primi şi votul deputaţilor, iar apoi va fi promulgat de preşedinte.

Din taxe şi din impozitele pe premii şi profit, statul încasează peste 500 de milioane de euro. La rândul lor, cele aproape 700 de firme, care au ca obiect de activitate jocurile de noroc, au avut anul trecut o cifră de afaceri de 2 miliarde de euro.

Şi cum nu toţi au de câştigat, pariorii numără mai mult pierderile avute.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *