Ultima oră

Mafia detergenților. Polițiștii au confiscat o cantitate uriașă de produse contrafăcute

Poliţiştii suceveni au ridicat, în urma unor controale, peste o tonă de detergent de vase şi detergent de rufe care poartă denumirile unor branduri premium şi despre care există suspiciunea că ar fi contrafăcut. Marfa a fost găsită în magazine din complexul comercial Bazar din municipiul Suceava.

Descinderile poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Suceava au avut loc la 15 mai 2024 în municipiul Suceava, în special în zonele comerciale, şi au vizat prevenirea şi combaterea faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală, dar şi prevenirea evaziunii fiscale.

„Astfel, în baza datelor deţinute şi a documentării anterioare a acţiunii, au fost efectuate controale la 11 unităţi economice având ca profil comercializarea articolelor sanitare, produselor de igienă şi detergenţilor. În urma activităţilor au fost întocmite 10 dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute la articolul 102, alineatul 1 litera b coroborat cu alineatul 3 din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. Totodată, au fost ridicate în vederea expertizării 261 de recipiente cu detergenţi lichizi şi pudră cu diferite cantităţi (în total aproximativ 1.200 litri) inscripţionate cu mărci de prestigiu în domeniu, în valoare aproximativă de 51.900 lei”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Cea mai mare cantitate din marfa despre care există suspiciunea că este contrafăcută era vândută în complexul comercial Bazar din municipiul Suceava.

La un stand operat sub denumirea unei întreprinderi individuale erau scoase la vânzare 49 de recipiente cu detergenţi lichizi pentru rufe şi vase inscripţionaţi cu mărci de prestigiu înregistrate şi protejate, fără ca vânzătorul să deţină certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. Mai multe produse, în valoare de 7.800 de lei, au fost ridicate.

Un alt comerciant vindea produse similare, în acelaşi centru comercial. Este vorba despre un bărbat la care au fost găsite 62 de recipiente cu detergenţi lichizi sau şi pudră pentru rufe şi vase cât, dar şi produse de îngrijire corporală inscripţionaţi cu mărci premium, pentru care comerciantul nu avea certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. De la acesta au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 9.000 de lei.

De asemenea, o femeie, în vârstă de 60 de ani, domiciliată în municipiul Suceava, a fost prinsă în flagrant oferind spre comercializare în incinta complexului comercial Bazar 35 de recipiente cu detergenţi lichizi pentru rufe, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. De la aceasta au fost ridicate mai multe produse, în valoare de 6.400 de lei.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *