Dezvăluiri

Deputat: 6.000 de lei nu e mult pentru cât au lucrat minerii, dar nu e o pensie de mizerie

Un parlamentar de Gorj susține că angajații din Complexul Energetic Oltenia ar trebui să fie mulțumiți că Legea 197 îi scoate la pensie, chiar dacă are anumite neajunsuri. Este vorba de neluarea în calcul de către casele de pensii a unor bonusuri. În momentul de față este luată în calcul doar scăderea cu 13 ani a vârstei de pensionare, fără a se aplica și alte adaosuri. Deputatul de Gorj, Claudiu Manta, susține că, la un moment dat, se va ajunge la corectarea neajunsurilor, spunând că nu agreează termenul de „armonizare” folosit de șefii Casei Naționale de Pensii.

„6.000 de lei nu e mult pentru cât au lucrat minerii, dar nu e o pensie de mizerie. În niciun caz, nu poate să spună cineva așa ceva. Se va ajunge la instanța de judecată și acolo se va câștiga. Iar judecătorii nu au cum să dea soluții diferite pe Decizia instanței supreme cu privire la Legea 197”, a declarat deputatul de Gorj, Claudiu Manta.
Mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia se încadrează la pensionare, în baza Legii 197, anul acesta și anul viitor, în contextul în care guvernanții tot anunță dorința de a reforma din temelii sistemul public de pensii.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *