Politică

DEPUTAT, despre reducerea vârstei de pensionare în minerit: Guvernul își permite susținerea minerilor care au susținut sistemul energetic național

Parlamentarii de Gorj se vor întâlni, azi, la Prefectură, cu liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia și reprezentanții Casei de Pensii la o dezbatere pe tema reducerii vârstei de pensionare.

Deputatul USR-PLUS, Radu Miruță, spune că pensionarea anticipată a minerilor este singura soluție pentru județul Gorj, având în vedere că nu există nicio unitate economică ce ar putea prelua forța de muncă ce urmează să fie disponibilizată din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Parlamentarul anunță că va participa la discuțiile pe tema reducerii vârstei de pensionare din această după-amiază de la Prefectură. Radu Miruță speră ca întâlnirea să nu fie una de formă. „Voi participa la întâlnirea de la Prefectură. Am fost mereu deschis dialogului pe tema reducerii vârstei de pensionare. Îmi doresc ca întâlnirea să nu fie una de formă. Am mai participat la întâlniri la Prefectură, unde s-au întâlnit oameni cu oameni și s-a plecat așa cum s-a venit. Eu cred în continuare că pensionarea anticipată, așa cum am propus-o pentru cei din zona de producție a energiei din termocentrale, care au 25 de ani de muncă în condițiile acelea grele și 30 de ani de contributivitate, este singura soluție în contextul actual al județului Gorj. La prima vedere, dacă auzi de pensionare anticipată, poate părea o soluție populistă. În județ nu există, deocamdată, alternativă economică ce ar putea prelua forța de muncă disponibilizată. Acum, când oamenilor le cade tavanul în cap, nu există altă soluție. Guvernul României își permite susținerea acestor oameni care au susținut sistemul energetic național”, a conchis deputatul USR-PLUS.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *